Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Schrijf de eerste review van dit product

Proefkist Castello di Verduno - Piemonte - Italië

Availability: Niet in voorraad

Normale prijs: € 55,75

Speciale prijs: € 52,50

Proefkist Castello di Verduno - Piemonte - Italië

Details


Proefkist Castello di Verduno (Rood) € 52,50 incl. verzendkosten
Een proefkist wijn bestellen is de manier om kennis te maken met de wijnen van Castello di Verduno. De zorgvuldig geselecteerde wijnen van Castello di Verduno biedt u de unieke kans om zelf een oordeel te kunnen geven over het de wijnen. Van Castello di Verduno hebben wij voor u de volgende wijnen geselecteerd. 

                                           


Extra informatie

Wijninformatie Nee
Kasteelinformatie

Castello di Verduno - Piemonte - Italië

In de regio Langhe tussen Alba en Barolo ligt bovenop een heuvel het stadje Verduno met op de top het wijnkasteel Castello di Verduno. Het is een kasteel met ontzettend veel historie.

De eerste gebouwen verrezen in 1500. In 1838 werd dit kasteel eigendom van Koning Carlo Alberto van Savoy die de beschikking kreeg over de wijngaarden rondom. In 1909 kwam het kasteel in bezit van de huidige familie Burlotto.

De familie Burlotto heeft de traditie van de wijnproductie voortgezet en verbouwde in 1953 een deel van het kasteel tot hotel.Vandaag de dag zwaaien de vier dochters Burlotto de scepter over de wijnkelder, het hotel en het restaurant.

Alle kamers hebben een fantastisch uitzicht over het heuvellandschap rondom en de besneeuwde Alpentoppen in de verte. De kamers zijn stuk voor stuk ingericht met antieke stukken die de kasteelsfeer compleet maken.

De vloertegels zijn nog de originele terracotta tegels, gelegd in ruitpatroon. Voor de ramen zijn binnenluiken aangebracht. Sommige plafonds zijn prachtig beschilderd en aan de wanden vind u gedecoreerde spiegels en tapisserieën.

Aan de achterkant van het kasteel kunt u genieten van de grote tuin met oude bomen en grasvelden met uitzicht op de weide omtrek. Het kasteel heeft een eigen restaurant waar uiteraard de wijnen van de eigen wijngaarden worden geschonken, onder andere de Barolo en Barbaresco.

Kasteelovernachtingen

Kijk hier voor meer informatie

Website

Kijk hier voor meer informatie