Wijnkelders van Marchesi Frescobaldi

De wijnkelders van Marchesi Frescobaldi zijn meer dan alleen een opslagplaats voor wijn. Ze zijn een doolhof van eeuwenoude tunnels, moderne kelders en prachtige architectuur, die samen een fascinerend kijkje bieden in de rijke wijnbouwgeschiedenis van Toscane.

De oudste kelders dateren uit de 13e eeuw, toen de familie Frescobaldi begon met het produceren van wijn in het hart van Chianti. Door de eeuwen heen zijn er steeds nieuwe kelders bijgebouwd, elk met hun eigen unieke karakter. Bezoekers kunnen vandaag de dag nog steeds de oude stenen gewelven en de originele terracotta vaten bewonderen.

Naast de historische kelders zijn er ook moderne wijnmakerijen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Hier worden de druiven gefermenteerd, gerijpt en gebotteld met behulp van geavanceerde apparatuur, waardoor wijnen van de hoogste kwaliteit worden geproduceerd.

De kelders zijn ontworpen door gerenommeerde architecten en bieden een unieke combinatie van oud en nieuw. Bezoekers kunnen tijdens een rondleiding de prachtige gewelven, de moderne wijnpersen en de rijen met eikenhouten vaten bewonderen.

De wijnkelders van Marchesi Frescobaldi zijn een ode aan de Toscaanse wijntraditie. Ze zijn een symbool van de passie en toewijding van de familie Frescobaldi, die al eeuwenlang wijn van de hoogste kwaliteit produceert.

Een rondleiding door de wijnkelders van Marchesi Frescobaldi is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een reis door de geschiedenis, de architectuur en de wijnbouw van Toscane.