Exclusieve wijnen, de smaak van traditie.

Exclusieve, bijzondere wijnen zijn wijnen die bedoeld zijn om te bewaren en te rijpen. Ze zijn vaak gemaakt van druiven van hoge kwaliteit en hebben een complex aroma en smaak. De bijzondere wijnen kunnen worden bewaard voor vele jaren, en hun smaak kan in de loop van de tijd verbeteren.

Onze wijnkelder herbergt een collectie wijnen, die onder ideale omstandigheden worden bewaard. Hieronder vindt u een selectie van wijnen die wij beperkt in voorraad hebben en die uiteraard regelmatig wordt geactualiseerd. 

Sogni e Follia Rosso di Montalcino 2015 van Podere Le Ripi

€ 29,50

Sogni e Follia Rosso di Montalcino 2015 van Podere Le Ripi

€ 29,50

De Rosso di Montalcino Sogni e Follia van Podere Le Ripi is een wijn die de pure essentie van Toscane belichaamt. Deze wijn is een meesterwerk van passie en traditie, gemaakt met 100% Sangiovese druiven van wijngaarden gelegen op zonovergoten heuvels in Montalcino.

De wijn heeft een intense robijnrode kleur met granaatreflecties. De neus wordt betoverd door een complex en elegante aroma’s. Rijpe kersen, pruimen en frambozen vermengen zich met hints van vanille, tabak, leer en toast. De geur is harmonieus en persistent, met een vleugje mineraliteit die de frisheid van de wijn benadrukt.

De smaak is krachtig en volmondig, met ronde en gestructureerde tannines. De rijpe fruittonen in de neus worden versterkt door hints van cacao, koffie en specerijen. De wijn heeft een lange en aanhoudende afdronk, die de elegantie en finesse van de wijn benadrukt.

De Rosso di Montalcino Sogni e Follia is een perfecte wijn om te combineren met stevige en smaakvolle gerechten. Ideaal bij geroosterd vlees, wild, pasta met ragù, en pittige kazen. De Rosso di Montalcino Sogni e Follia uit 2015 is een uitzonderlijke wijn die de ware schoonheid van Toscane weerspiegelt. Decanteer de wijn 30 minuten voor het serveren om de aroma's en smaken optimaal te ontwikkelen.

De wijn is complex, elegant en krachtig, met een perfecte balans tussen fruit, tannines en zuren. Een ware droom voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke smaakbeleving.


Kenmerken

o Kleur robijnrode kleur met granaatreflecties
o Druivenras 100% Sangiovese
o Land Italië
o Provincie Toscane
o Oogstjaar 2015
o Afsluiting kurk
o Kenmerk complex, elegant en krachtige wijn
o Alcohol% 13,5%