Exclusieve wijnen, de smaak van traditie.

Exclusieve, bijzondere wijnen zijn wijnen die bedoeld zijn om te bewaren en te rijpen. Ze zijn vaak gemaakt van druiven van hoge kwaliteit en hebben een complex aroma en smaak. De bijzondere wijnen kunnen worden bewaard voor vele jaren, en hun smaak kan in de loop van de tijd verbeteren.

Onze wijnkelder herbergt een collectie wijnen, die onder ideale omstandigheden worden bewaard. Hieronder vindt u een selectie van wijnen die wij beperkt in voorraad hebben en die uiteraard regelmatig wordt geactualiseerd. 

Lalande de Pomerol - Château Maltus

€ 29,95

Lalande de Pomerol - Château Maltus

€ 29,95

Château Maltus Lalande de Pomerol is een rode wijn uit de wijnstreek Lalande de Pomerol in de Franse regio Bordeaux. De wijn wordt gemaakt van een blend van Merlot (80%) en Cabernet Franc (20%).

De druiven worden geteeld op een wijngaard van 2,3 hectare met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. De bodem is samengesteld uit gravel met ijzerhoudende resten.

De wijn heeft een diepe, donkerrode kleur. In de neus zijn tonen van zwarte bessen, cassis, pruimen en chocolade te herkennen.

De smaak is vol en krachtig, met een goede balans tussen fruit en tannines. De afdronk is lang en complex.

Château Maltus Lalande de Pomerol is een wijn die goed tot zijn recht komt bij rijke vleesgerechten, zoals entrecote, lamsbout of wild. De wijn kan ook goed gecombineerd worden met geitenkaas of een stevige kaasplank.

Kenmerken
o Kleur diep rood
o Druivenras 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon
o Land Frankrijk
o Provincie Bordeaux
o Oogstjaar 2018
o Afsluiting kurk
o Kenmerk volle wijn
o Alcohol% 14%