Algemene voorwaarden kasteelovernachting


Kasteelwijnen is geen reisorganisatie die aangesloten is bij de ANVR of SGR. Omdat u rechtstreeks betaald aan de accommodatieverschaffer(s) is dat ook niet noodzakelijk. Vandaar dat wij onze boekingsvoorwaarden hier apart vermelden en adviseren u hier kennis van te nemen.

Het reserveren van 1 of meerdere overnachtingen betekent automatisch dat u akkoord gaat met de hieronder genoemde voorwaarden.

WAT U MOET WETEN

Kasteelwijnen werkt direct samen met accommodatieverschaffers en maakt geen gebruik van tussenpersonen. Omdat de accommodatieverschaffers niet(altijd)de beschikking hebben over een online reserveringssysteem kan een definitieve bevestiging van uw reservering enige tijd (maximaal 48 uur) duren.

De genoemde accommodatieprijzen gelden per kalenderjaar (1 jan.t/m 31 dec.) Nadat uw reservering door de accommodatieverschaffer online aan u is bevestigd, betaald u de reissom direct aan de accommodatieverschaffer. Vergeet niet uw online bevestiging van uw reservering mee op reis te nemen. 

 

ONZE VOORWAARDEN

1. REGISTREREN

Nadat u een ‘Reserveringsaanvraag’ heeft aangemaakt, worden uw 'Klantgegevens' gevraagd om uw reserveringsaanvraag in behandeling te nemen. Bij  ‘Bestellingsoverzicht’ wordt de reissom wel getoond maar NIET door Kasteelwijnen in rekening gebracht. 

Nadat uw 'Reserveringsaanvraag' is verstuurd ontvangen wij uw reserveringsaanvraag die wij direct doorsturen naar de accommodatieverschaffer. De accommodatieverschaffer laat u vervolgens weten of uw reserveringsaanvraag wel of niet akkoord is en welke (annulerings- en betalings-)voorwaarden van toepassing zijn.

Wij raden u vooral aan het juiste e-mailadres van u door te geven. Hiermee kunnen Kasteelwijnen en de accommodatieverschaffer uw reserveringsaanvraag op een snelle manier in behandeling nemen.

 

2. RESERVERINGEN

Uw reserveringsaanvraag is altijd op basis van beschikbaarheid. De accommodatieverschaffer laat u op korte termijn weten of uw reserveringsaanvraag definitief is. Zonder definitieve bevestiging van de accommodatieverschaffer is er geen sprake van een reservering en kunt u geen aanspraak maken op een verblijf (kamer). 

Wij adviseren u daarom te wachten bij het boeken van vervoer (vlieg- of treinreis) of vervolgverblijf totdat u een definitieve bevestiging van de accommodatieverschaffer heeft ontvangen.

Bij Kasteelwijnen kunt u per accommodatieverschaffer 1 reserveringaanvraag indienen. Wel is het mogelijk om meerdere reserveringen te plaatsen bij verschillende accommodatieverschaffers.
 
De reservering is altijd een transactie tussen u en de accommodatieverschaffer. Kasteelwijnen bemiddelt uitsluitend tussen genoemde partijen en is geen onderdeel van de (boekings-)transactie. U kunt daarom bij Kasteelwijnen geen rechten ontlenen.

 

3.  VERZEKERINGEN

Kasteelwijnen is geen reisorganisatie die aangesloten is bij de  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) of Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Omdat u rechtstreeks betaald aan de accommodatieverschaffer(s) is dat voor u niet noodzakelijk.

Kasteelwijnen bemiddelt niet in verzekeringen. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een reis- of annuleringsverzekering.

 

4. ANNULEREN

Als u na uw definitieve reservering uw verblijf door omstandigheden moet annuleren dan kan de accommodatieverschaffer annuleringskosten in rekening brengen. Elke accommodatieverschaffer hanteert zo zijn eigen betalings- en annuleringsvoorwaarden die meestal worden meegestuurd bij de boekingsbevestiging. Als dit niet het geval is dan adviseren wij u dat altijd bij de accommodatie-verschaffer zelf op te vragen.

Het annuleren van uw verblijf doet u zelf. U informeert de accommodatieverschaffer dat u uw verblijf wilt annuleren. Kasteelwijnen is niet verantwoordelijk voor het annuleren van uw boeking.

Indien de accommodatieverschaffer als gevolg van overmacht, calamiteiten, faillissement, brand of andere oorzaken uw verblijf annuleert,  kan Kasteelwijnen hier nooit aansprakelijk voor worden gesteld. U bent namelijk een overeenkomst aangegaan met de accommodatieverstrekker en niet met Kasteelwijnen. Mocht dit zich voordoen dan dient u zelf de accommodatieverschaffer aansprakelijk te stellen. Kasteelwijnen vergoed in dergelijke situaties geen reissom of eventuele kosten.


5. AANSPRAKELIJKHEID


De website www.kasteelwijnen.com is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Aan de informatie op onze website of informatie van derden (kasteel- of wijninformatie, gps-routes of landkaarten) kunnen geen rechten worden ontleend. Ook kan kasteelwijnen niet aansprakelijke worden gesteld voor enige vorm van schade direct of indirect die volgt uit het gebruik of het niet kunnen gebruiken van onze website of van derden.

Ook bevat de website kasteelwijnen.com  doorlinks naar websites van derden. Kasteelwijnen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de informatie en inhoud van deze websites.  

Indien afwijkende overnachtingsprijzen worden vermeld dan geldt altijd de prijs die de accommodatieverschaffer verstrekt.

Kasteelwijnen kan in geen beding aansprakelijk worden gesteld voor de dienstverlening en/of financiële afhandeling van accommodatieverschaffers. Indien u ontevreden bent over uw accommodatie of dienstverlening, dan dient u dit ter plaatse direct kenbaar te maken en met de accommodatieverschaffer af te handelen.

Kasteelwijnen is een online aanbieder van wijnen en informatie over kastelen. Hierbij zijn wij afhankelijk van het functioneren van uw internetverbinding, computer en het gebruik van antivirusprogramma’s, firewall en overige instellingen. Kasteelwijnen kan daarom nooit aansprakelijk worden gesteld uit de gevolgen die voortkomen door het niet ontvangen van e-mails van Kasteelwijnen of van een accommodatieverschaffer.
 

6. PRIJZEN –  OVERIG KOSTEN

De gepubliceerde prijzen gelden per kamer, per overnachting, zijn op basis van eigen vervoer en zijn geldig van 1 januari tot en met 31 december. Indien u voor het volgende jaar boekt, kan er sprake van een prijsverhoging zijn.

U betaalt de totale reissom en eventuele aanvullende kosten (toeristenbelastingen) altijd rechtstreeks aan de accommodatieverschaffer. Indien Kasteelwijnen een andere prijs heeft gecommuniceerd geldt altijd de prijs van de accommodatieverschaffer.

Prijzen voor groepsreizen of incentives dienen altijd apart aangevraagd te worden in verband met het aanvragen van  beschikbare capaciteit.

 

7. KOSTEN

Kasteelwijnen brengt u GEEN kosten voor reservering of toeristenbelasting in rekening. De toeristenbelasting (wettelijke verplicht) wordt in rekening gebracht door de accommodatieverschaffer. 

 

8. BETALINGEN

De reissom en eventuele kosten betaalt u altijd aan de accommodatieverschaffer. De accommodatieverschaffer kan om een aanbetaling vragen of een credit card en laat u dit vooraf weten.

Indien het kasteel een aanbetaling vraagt kunt u met behulp van hun IBAN en BIC nummer vanaf uw rekeningnummer zonder verdere kosten de aanbetaling internationaal overboeken (SEPA).  De overige reissom betaalt u ter plekke, contant of met een pin- of creditcard betaling.

 

9. (AUTEURS)RECHTEN EN COOKIES

De foto’s, logo’s, teksten en informatie op www.kasteelwijnen.com zijn beschermd door het auteursrecht. Niets van onze website www.kasteelwijnen.com mag worden gereproduceerd, zonder schriftelijke toestemming van de redactie van Kasteelwijnen. Het gebruik door derden is niet toegestaan. Kasteelwijnen behoudt ten alle tijden het recht de leveringsvoorwaarden te wijzigen.

Kasteelwijnen.com maakt gebruik van cookies om reserveringen mogelijk te maken en om de website te analyseren waarmee wij het gebruiksgemak kunnen vergroten. Door gebruik te maken van de website www.kasteelwijnen.com geeft u hiervoor toestemming.