CHATEAU PETIT SONNAILLER - PROVENCE - FRANKRIJK

Website: Petit-sonnailler.com
E-mail:   jc.brulat@club-internet.fr

Plaats:   13121 Aurons
Adres:   Chemin Départemental 16 
Land:    Frankrijk

Faciliteiten

  • Wijnkelder
  • Wijnproeverij
  • Wijnwinkel
  • Tuin/park
  • Verwarming
  • Airconditioning
  • Gratis WIFI
  • Gratis parkeren

Het robuuste Chateau Petit Sonnailler ligt in de regio Salon-de-Provence, het hart van de Provence en maakte in vroeger tijden deel uit van de voormalige zoutroute. Het gebied is heuvelachtig en bebost met onder andere kurkeiken en pijnbomen.

Vanaf het landgoed heeft u een prachtig uitzicht over de in het noorden gelegen bergketens van de Luberon en Les Alpilles. Richting het zuiden vindt u de Middellandse Zee. Rondom het kasteel op een terroir van kalksteen liggen de 45 hectares aan wijngaarden.

Kasteelinformatie

De oorsprong van robuuste Chateau Petit Sonnailler ligt in de tiende eeuw. In de twaalfde eeuw is een toren met stenen wenteltrap toegevoegd die het huidige Chateau domineert. Het kasteel is naar de noordkant met dikke muren beschut tegen de Mistral. Op het binnenterrein van het kasteel kunt u heerlijk op het terras genieten van de zon of onder de enorme plataan zitten.

Chateau Petit Sonnailler ligt aan de voormalige zoutroute waarover zoutkaravanen het witte goud van de zoutpannen bij Marseille naar het centrum van Frankrijk brachten. Het kasteel had in die tijd de functie van hoofdkwartier om toezicht te houden voor toezicht op de zoutkaravanen en daarmee over een uitgestrekt gebied van bossen, wijngaarden en gewassen. Aan het weggetje naar het kasteel vind u een prachtige kapel, archeologisch erfgoed uit de streek.

Familie Brulat, de huidige eigenaren, hebben het hun taak gemaakt het oorspronkelijke karakter van het landgoed te herstellen. Zo is onder meer de gewelfde wijnkelder helemaal gerestaureerd in originele staat.

Overnachten / kamers

In het hoofdgebouw zijn 3 ruime kamers ingericht, ieder met een eigen badkamer en toilet. De blauwe kamer, geschikt voor 4 personen, ligt op de begane grond en heeft een uitloop naar een eigen terras in de schaduw van de plataan. Deze kamer is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. De 2-persoons bloemenkamer is gesitueerd op de eerste etage met een schitterend uitzicht over het massief van de Luberon.

Tenslotte is er nog de groene kamer, geschikt voor 4 personen, met uitzicht over de binnenplaats en een deel van de wijngaarden. In ieder van de drie kamers is het mogelijk een extra kinderbed te plaatsen.

Op het landgoed bevindt zich nog een vrijstaande gîte met uitzicht op de wijngaarden, gebouwd in 2010. De gîte heeft een omheind terras, is geschikt voor kinderen en kan maximaal 4 personen herbergen. Het is eventueel mogelijk uw hond mee te nemen.

Wijninformatie

Voor het maken van de wijnen hanteert de heer Dominique Brulat traditionele vinificatie met gebruikmaking van moderne middelen en methoden voor oogst, opslag, gisten, persen en temperatuurregeling. De familie Brulat is aangesloten bij de organisatie voor biologische voedsel- en wijnproductie Nutrition Mediterraneenne Bio Vin en Provence. In de wijngaarden worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Tevens zijn ze aangesloten bij de organisatie Vigneron Independant, verantwoordelijk voor de jaarlijkse Salon des Vins in Lille waar wijnmakers uit heel Frankrijk aanwezig zijn.

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal wijnen die Chateau Petit Sonnailler aanbiedt. Uiteraard kunt u de wijnen zelf ter plekke proeven en eventueel kopen. De Chateau Petit Sonnailler Prestige Rouge kunt u bij ons in de webshop bestellen.

Een selectie van de wijnen van Chateau Petit Sonnailler

Handige reis- en wijntips

De Luberon
De streek Luberon is niet voor niets bij velen zeer geliefd. Op een half uur rijden, door het laaggebergte Le Grand Luberon, komt u in de schitterende streek met de vele Middeleeuwse plaatsjes als Lourmarin (grote weekmarkt), Bonnieux, Ménerbes (bekend door de Engelse schrijver Peter Mayle ‘Een jaar in de Provence’).

U kunt hier regionale producten als lavendel, honing, amandelen, en natuurlijk wijn proeven en kopen. In het Parc Régional du Luberon zijn diverse wandelroutes en GR paden uitgezet om het gebied te doorkruisen.

Bezoek Provencaals Aurons & Pelissanne
De prachtige oude plaatsjes Aurons en Pelissanne liggen vlak bij Chateau Petit Sonnailler. U kunt hier rondlopen en heerlijk op een terrasje onder de platanen iets drinken.

Marseille aan de Middellandse Zee 
Op nog geen uur rijden bent u vanuit Chateau Petit Sonnailler in de stad Marseille waar u een glas wijn kunt drinken op een terras aan de haven. De Middellandse Zee en haar prachtige kustlijn met stranden zijn goed te bereiken voor een dagtocht.