VILLA FIORITA - PIEMONTE - ITALIË

Website: www.villafiorita.net/
E-mail:   info@villafiorita.net

Plaats:    14034 Moglia Asti
Adres:    Via Case Sparse 2
Land:     Italië

Faciliteiten

  • Wijnkelder
  • Wijnproeverij
  • Grote tuin
  • Kluisje
  • Verwarming
  • Airconditioning
  • Gratis WIFI
  • Gratis parkeren

Villa Fiorita ligt op ongeveer 7 kilometer van Asti op een zonnige heuvel met uitzicht op de vallei Tanaro. De prachtige 18e-eeuwse herenhuis is volledig gerestaureerd en biedt nog steeds de charme van het verleden.

Bij aankomst rijden is via een kronkelende oprijlaan door de wijngaarden tot aan de top van de heuvel waar het huis te midden van eeuwenoude bomen, tuinen en 30 hectare aan wijngaarden. Een prachtig versierde poort biedt toegang tot het landgoed. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van de landelijke omgeving.

Kasteelinformatie

Villa Fiorita bezit indrukwekkende wijnkelders waar een aantal wijnen in vaten van Frans eiken (Troncais en Nevers) worden bewaard. De nieuwe wijnkelders gebruiken de moderne vinificatie technieken wat garant staat voor de hoge kwaliteit van de wijnen. 

Francesco Rondolino houdt zich al vele jaren bezig met de wijnproductie van Villa Fiorita, samen met oenoloog Piero Ballario en wijnmaker Massimo Antonucci. 

Wilt u 1 of meerdere dagen overnachten in de omgeving van Asti dan is Villa Fiorita een prima locatie. U kunt een appartement voor een week huren of een kamer voor 1 of meerdere dagen. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, exclusief diner. In overleg is het mogelijk op het landgoed te dineren.  

Overnachten / kamers

De ruime 2-persoonskamers van Villa Fiorita zijn allemaal uitgerust met een mini-bar, telefoon, gratis internetaansluiting en televisie.

U kunt gebruik maken van de sfeervolle woonkamer met open haard, balkenplafond en comfortabele loungebanken. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd in de naastgelegen ruimte of op een van de terrassen. 

Wijninformatie

Onder leiding van Francesco Rondolino worden, in samenwerking met oenoloog Piero Ballario en wijnmaker Massimo Antonucci, al jarenlang hele mooie smaakvolle wijnen geproduceerd. 

De productie bestaat uit Barbera DOCG, Pinot Nero DOC, DOC Freisa en Grignolino DOC. De wijnen van Villa Fiorita hebben talloze prestigieuze prijzen gewonnen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal wijnen die Villa Fiorita aanbiedt. Uiteraard kunt u de wijnen zelf ter plekke proeven en eventueel kopen.

Een selectie van de wijnen van Villa Fiorita 

Handige reis- en wijntips

Alba en Wijnproeverij   
Bezoek aan de stad Alba, de hoofdstad van de Langhe, met een schitterende middeleeuwse uitstraling.
Lunch in de middag en een rondleiding door de kelders en wijngaarden van Villa Fiorita met afsluitend een wijnproeverij.

Wijn, Kaas & Truffels
Rondleiding door de kelders en de wijngaarden van Villa Fiorita, wijnproeverij en een heerlijke middaglunch.
Aansluitend een gesimulleerde zoektocht naar truffels onder begeleiding van de 'trifulao'.

Steden Asti en Albi
Asti is de stad van de barberadruiven die overal rondom de heuvels sieren. Het centrum van de stad, uit de Romeinse tijd, is prachtig bewaard gebleven. Hoogtepunt is de bijna duizend jaar oude bakstenen kathedraal Duomo.