Exclusieve wijnen, de smaak van traditie.

Exclusieve, bijzondere wijnen zijn wijnen die bedoeld zijn om te bewaren en te rijpen. Ze zijn vaak gemaakt van druiven van hoge kwaliteit en hebben een complex aroma en smaak. De bijzondere wijnen kunnen worden bewaard voor vele jaren, en hun smaak kan in de loop van de tijd verbeteren.

Onze wijnkelder herbergt een collectie wijnen, die onder ideale omstandigheden worden bewaard. Hieronder vindt u een selectie van wijnen die wij beperkt in voorraad hebben en die uiteraard regelmatig wordt geactualiseerd. 

Pommard 'Clos des Ursulines' (Monopole) 2015 - Domaine du Pavillon - Albert Bichot

€ 89,95

Pommard 'Clos des Ursulines' (Monopole) 2015 - Domaine du Pavillon - Albert Bichot

€ 89,95

De Pommard 'Clos des Ursulines' (Monopole) 2015, Domaine du Pavillon is een krachtige en complexe rode wijn uit de Franse Bourgogne.

De wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir-druiven, die worden verbouwd in het Monopole-gebied van Pommard. Dit gebied is bekend om zijn rijke klei- en kalkbodems, die de wijn zijn karakteristieke smaak geven.


De wijn heeft een diepe robijnrode kleur. De neus is complex en aromatisch, met tonen van rode kersen, zwarte bessen, tabak en vanille. De smaak is vol en geconcentreerd, met tannines die goed in balans zijn met de fruitige smaken. De afdronk is lang en verfijnd.


De wijn is het best te drinken bij een temperatuur van 15-16 graden Celsius. Hij is goed te combineren met rood vlees, wild en gevogelte.


De 2015-oogst was een uitstekend jaar voor de Bourgogne, en de Pommard 'Clos des Ursulines' is geen uitzondering. De wijn heeft een goede concentratie van fruit en tannines, en hij is goed uitgebalanceerd. Hij is nog jong en heeft nog ruimte om te rijpen, maar hij is nu al zeer aangenaam om te drinken.

Kenmerken
o Kleur diep robijnrood
o Druivenras 100% Pinot Noir
o Land Frankrijk
o Provincie Bourgogne
o Oogstjaar 2015
o Afsluiting kurk
o Kenmerk volle en rijpe wijn
o Alcohol% 13%