Exclusieve wijnen, de smaak van traditie.

Exclusieve, bijzondere wijnen zijn wijnen die bedoeld zijn om te bewaren en te rijpen. Ze zijn vaak gemaakt van druiven van hoge kwaliteit en hebben een complex aroma en smaak. De bijzondere wijnen kunnen worden bewaard voor vele jaren, en hun smaak kan in de loop van de tijd verbeteren.

Onze wijnkelder herbergt een collectie wijnen, die onder ideale omstandigheden worden bewaard. Hieronder vindt u een selectie van wijnen die wij beperkt in voorraad hebben en die uiteraard regelmatig wordt geactualiseerd. 

Seda de Oro Rioja Reserva - Bodegas Valdelana

€ 129,95

Seda de Oro Rioja Reserva - Bodegas Valdelana

€ 129,95

Seda de Oro Rioja Reserva
Seda de Oro Rioja Reserva is een wijn van het Spaanse wijnhuis Bodegas Valdelana. Het wijnhuis is gevestigd in de gemeente Elciego, in het hart van de Rioja-wijnstreek. De wijngaarden van Valdelana liggen op de hellingen van de Ebro-rivier, op een hoogte van 400 tot 600 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei, die ideaal is voor de teelt van Tempranillo, de belangrijkste druivensoort in de Rioja.

De wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo-druiven. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens geselecteerd. De gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten, waarna de wijn 24 maanden rijpt in dezelfde vaten. Na de rijping in houten vaten wordt de wijn nog eens 18 maanden op fles gerijpt.

Seda de Oro Rioja Reserva is een krachtige en complexe wijn met een diepe, robijnrode kleur. De geur is intens en aromatisch, met tonen van donkere vruchten, zoals bramen, bosbessen en pruimen. Ook zijn er minerale tonen, houttonen en bloemige tonen te herkennen. De smaak is vol en rijk, met zachte tannines en een lange afdronk.

In 2020 werd Seda de Oro Rioja Reserva uitgeroepen tot de beste Tempranillo ter wereld tijdens de International Wine Challenge Vienna. De jury prees de wijn om zijn intensiteit, complexiteit en balans.

 

Kenmerken
o Kleur donker rood
o Druivenras Tempranillo
o Land Spanje
o Provincie Rioja
o Oogstjaar 2016
o Afsluiting kurk
o Kenmerk zeer krachtige wijn
o Alcohol% 14%