Exclusieve wijnen, de smaak van traditie.

Exclusieve, bijzondere wijnen zijn wijnen die bedoeld zijn om te bewaren en te rijpen. Ze zijn vaak gemaakt van druiven van hoge kwaliteit en hebben een complex aroma en smaak. De bijzondere wijnen kunnen worden bewaard voor vele jaren, en hun smaak kan in de loop van de tijd verbeteren.

Onze wijnkelder herbergt een collectie wijnen, die onder ideale omstandigheden worden bewaard. Hieronder vindt u een selectie van wijnen die wij beperkt in voorraad hebben en die uiteraard regelmatig wordt geactualiseerd. 

Toscana Le Cupole Rosso 2014 - Tenuta di Trinoro

€ 38,50

Toscana Le Cupole Rosso 2014 - Tenuta di Trinoro

€ 38,50

Beschrijving
De Tenuta di Trinoro, Toscana Le Cupole Rosso 2014 is een rode wijn uit de Italiaanse regio Toscane. De wijn is gemaakt van een blend van 48% merlot, 42% cabernet franc en 10% cabernet sauvignon. De druiven worden verbouwd in de gemeente Trinoro, in de provincie Siena.

De wijn heeft een dieprode kleur met paarse randjes. De neus is vol en complex, met aroma's van rijpe kersen, bramen, zoete kruiden, eikenhout en tabak. De smaak is krachtig en geconcentreerd, met veel rijpe fruittonen, aangevuld met kruiden, hout en tabak. De tannines zijn goed geïntegreerd en de afdronk is lang en aangenaam.

De Tenuta di Trinoro is een familiebedrijf dat in 1978 is opgericht door de familie Frescobaldi. Het bedrijf heeft wijngaarden in de gemeenten Trinoro, Castelnuovo Berardenga en Montalcino. De wijnen van Tenuta di Trinoro worden gekenmerkt door hun kwaliteit en elegantie.


Kenmerken

o Kleur diepe robijnrood
o Druivenras 48% merlot, 42% cabernet franc

   en 10% cabernet sauvignon
o Land Italië
o Provincie Toscane
o Oogstjaar 2014
o Afsluiting kurk
o Kenmerk rijpe en volle wijn
o Alcohol% 14,5%