CHATEAU DU ROUET - PROVENCE - FRANKRIJK

Website: Chateau-du-rouet.com
E-mail:    info@chateau-du-rouet.com

Plaats:   83490 Le Muy
Adres:   D47 - Route de Bagnols 

Land:    Frankrijk

Faciliteiten

  • Wijnproeverij
  • Wijnwinkel
  • Tuin/park
  • Openlucht zwembad
  • Tennisbaan
  • Gratis WIFI
  • Gratis parkeren

Op nog geen 18 kilometer van de Middellandse Zee ligt in het hart van de Provence het Chateau du Rouet. Dit wijndomein is al vanaf 1840 sinds 5 generaties in bezit van de familie Savatier. Het domein ligt middenin een prachtig Natura 2000 beschermd natuurgebied aan de voet van het rode rotsgebergte Esterel.

De 70 hectare aan wijngaarden liggen allemaal op het zuiden en produceren heerlijke Provence wijnen. De huidige eigenaar en wijnmaker Matthieu Savatier heeft al veel medailles gewonnen en streeft er naar de kwaliteit van zijn wijnen te blijven verbeteren. Het hele jaar door kunt u met 2 personen of zelfs met een groep van maximaal 14 personen overnachten op dit prachtige domein met karakteristiek landhuis, zwembad en tennisbaan. U kunt genieten van de weidse natuur, de routes des vins, de zee of de nabij gelegen 18 holes golfbaan

Kasteelinformatie

Chateau du Rouet ligt midden in een beschermd Natura 2000 natuurgebied, beschut tegen de noordenwinden aan de voet van de rode rotsgebergte Esterel. Het domein wordt al sinds de Romeindse tijd bewoond en bestaat uit verschillende gebouwen. Rondom liggen wijngaarden en bossen met kurkeiken waar u de ringen kunt zien die boeren uit de stam hebben gesneden om wijnkurken van te maken. Het gebied herbergt een keur aan bijzondere flora en fauna. 

Het was ooit een landgoed van de Tempeliers, een herberg waar de postkoets stopte, en een buitenverblijf van de Markies van Versailles die hier druiven en olijven naar toe bracht en placht te jagen. Deze Markies liet de wijnen via het Rhonekanaal naar Versailles vervoeren. In 1840 kocht de huidige familie Savatier het domein inclusief 1000 hectare aan kurkeiken en pijnbomen waarmee veel inkomsten werden gemaakt. De familie verbouwde het landgoed tot de wat het nu is, een kasteel met prachtige plafondschilderingen, grote vijvers en een huiskapel.

Tijdens uw verblijf zult u nog veel terug vinden dat herinnert aan deze veelbewogen geschiedenis omdat het Chateau generaties lang redelijk goed bewaard is gebleven. Chateau du Rouet is het gehele jaar geopend en u kunt voor 2 tot maximaal 14 personen de volgende accommodatie reserveren.

Overnachten / kamers

La Grande Maison
Dit 19e eeuwse prachtige landhuis, versierd met eeuwenoude fresco’s, beschikt over 6 kamers voor 12 tot maximaal 14 personen. Een grote woonkamer, eetkamer en een grote leefkeuken bevinden zich op de begane grond vanwaar u zo op het overdekte terras en in de tuin met eeuwenoude bomen komt. Op de eerste verdieping vindt u de zes slaapkamers en badkamers met 2 baden, 2 douches, apart toilet. U kunt gebruik maken van het zwembad, de tennisbaan en de tuin.  

La Reserve
Naast La Grande Maison heeft Chateau du Rouet nog een eenvoudig traditioneel landhuis, gelegen op het zuiden, waar u kamers voor 2 personen kunt reserveren. U vindt hier een woonkamer/keuken op de begane grond en op de eerste verdieping de slaapkamer met douche en toilet. U kunt op uw eigen terras heerlijk buiten eten en uiteraard gebruik maken van het zwembad, tennisbaan en de tuin.

La Maison Fifine
La Maison Fifine is het oudste landhuis van Chateau du Rouet. Een mooie trap leidt u naar de twee kamers gelegen op de eerste verdieping van het huis. Naast de badkamer bevindt zich de ruime slaapkamer. De zonnige eetkamer / keuken met openhaard kijkt uit op het zuiden richting het Massif des Maures. In het direct aangrenzende park met oude bomen en prachtig uitzicht heeft u een eigen ruimte/plaatsje waar u heerlijk buiten kunt zitten en eten. Uiteraard zijn zwembad, tennisbaan en tuin ook voor uw gebruik.

Wijninformatie

Chateau du Rouet is al sinds vijf generaties vanaf 1840 in bezit van de familie Savatier en beschikt over 70 hectare aan wijngaarden. De huidige eigenaar en wijnmaker Matthieu Savatier is verantwoordelijk voor de heerlijke wijnen van dit Provencaalse wijndomein. De druiven zijn zuidwaarts geplant en krijgen tijdens de warme Provencaalse zomers verkoeling vanuit de middellandse zee. Het rotsgebergte Esterel en de omringende pijnboom- en kurkeikenbossen beschermen de druiven tegen de Mistral. 

De wijngaarden liggen op een hoogte van 560 meter op de typische 'Terroir de Frejus' die onder andere bestaat uit rood vulkanisch gesteente, zandsteen vermengd met kalksteen, klei en lavakiezels. De ligging van de wijngaarden in combinatie met de terroir leveren wijnen met veel frisheid en elegantie met fraaie zuren.Tijdens de wijnoogst worden alleen de beste druiven geselecteerd. 

Het gehele proces van de vinificatie, rijping en de botteling van de wijnen vindt plaats op het eigen wijndomein. Hiermee zorgt Chateau du Rouet ervoor dat de kwaliteit van de wijnen en het respect voor de terroir worden gewaarborgd.

Een selectie van de wijnen van Château du Rouet

Handige reis- en wijntips

Route des Vins de Provence
De Provence is een van de uitgestrektste en oudste wijngebieden van Frankrijk. De hellingen, diverse terroir en de zon zijn ideaal voor de wijndruif. Les Cotes de Provence kent een verscheidenheid aan wijnen waarbij de rose's met 75% van de productie ruimschoots vertegenwoordigd zijn. De frisse en fruitige rosé's worden, in combinatie met de Provençaalse keuken, beschouwd als de ambassadeurs van de Provence.

In de schitterende omgeving van Le Muy en Daguignan vindt u talrijke wijnkastelen en wijndomeinen die u kunt bezoeken. Op de website Route des vins de Provence kunt u zelf uw eigen wijnroute plannen en wordt van elk kasteel of wijndomein aanvullende informatie verstrekt.

Les Gorges du Verdon
Op circa 90 kilometer van Chateau du Rouet ligt de beroemde Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon, een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Het is, na de Tara River Canyon in Montenegro, de grootste kloof in Europa die over een lengte van 25 km is uitgesleten door de rivier Verdon. 

De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon, 180.000 hectare groot. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog en zeer imposant. Voor veel wandelaars, maar ook klimmers, kayakers, ruiters en mountainbikers is dit een prachtig gebied om te ontdekken. Kijk hier voor meer informatie over Les Gorges du Verdon

Dagtrips naar Frejus en Saint-Tropez 
20 kilometer van Chateau du Rouet ligt Frejus. Frejus was de eerste Romeinse militaire haven aan de Middellandse Zee en toen al een rijke, welvarende stad. De vele Romeinse overblijfselen vormen een indrukwekkend decor in de stad: de Arena, het Aquaduct, het Romeinse Amfitheater en het archeologisch museum trekken jaarlijks veel bezoekers.

Saint-Tropez
Het Franse stadje Saint-Tropez, op 45 kilometer afstand van Chateau du Rouet, is door het aanlokkelijke uiterlijk al jaren een smeltkroes van schrijvers, dichters, schilders, filmsterren en de rijke jetset. Een bezoek aan de oude haven waar arm, rijk, plaatselijke bewoners en toeristen elkaar ontmoeten is zeker een aanrader.