Château de la Preuille - LOIRE - FRANKRIJK

Website: Chateau-de-la-preuille.fr
E-mail:   info@chateau-de-la-preuille.fr

Plaats:    85600 Saint-Hilaire-de-Loulay
Adres:    La Preuille
Land:     Frankrijk

Faciliteiten

  • Bed & Breakfast en Gîtes
  • Wijnkelder bij aangrenzend wijnhuis
  • Tuin/park
  • Kinderspeelplaats
  • WIFI
  • Zwembad

Kasteelinformatie

Château de la Preuille is een betoverend kasteel gelegen in een schilderachtige en rustige omgeving, omringd door wijngaarden en groene weiden. Het kasteel, met zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, straalt een aura van elegantie en grandeur uit. 

Het interieur van Château de la Preuille is met fraai bewerkte houten lambrisering, prachtige decoratie en kroonluchters die een mooi licht werpen op de kamers. Elke hoek ademt geschiedenis en karakter uit, met antieke meubels en kunstwerken die getuigen van het rijke erfgoed van het kasteel.

De uitgestrekte tuinen van Château de la Preuille vormen een oase van rust. Met kronkelende paden is dit de ideale plek om te wandelen door de wijngaarden of gewoon te genieten van de prachtige omgeving.

Overnachten / kamers

Welkom en beleef een ervaring van 1000 jaar levensgeschiedenis van Château de la Preuille. De kamers van Château de la Preuille zijn een harmonieuze mix van historische grandeur en eigentijds comfort, waardoor elke gast een onvergetelijk verblijf ervaart. Elke kamer straalt een uniek karakter uit en biedt een weelderige en intieme sfeer die doordrenkt is van elegantie.

Kamer "1100" verwijst naar het begin van dit unieke kasteel. De fundamenten dateren uit de 11e eeuw, maar pas in 1350 vestigden zich de eerste bewoners. Deze kamer van 24 m² biedt uitzicht op de slotgracht, de wijngaarden en het wijndomein. Je voelt je meteen thuis bij het raam terwijl je geniet van je glas wijn en kaasplankje. Nog één stap en je komt in de toren van het kasteel waar zich de luxueuze privé badkamer van 18m² bevindt. Er is een vrijstaand bad, een ruime douche, een wastafel en een toilet. Slaapkamer met een comfortabel tweepersoonsbed (160cm x 200cm). Voor 2 personen, plus kind tot 2 jaar.

Kamer “1350” draagt ​​zijn naam ter ere van de familie Boux, de eerste bewoners van dit kasteel. Verschillende generaties hebben er meer dan 110 jaar gewoond. Jean Boux was de eerste kasteelheer van La Preuille. Deze kamer van ruim 18m² heeft een adembenemend uitzicht op de slotgracht. Comfortabel geïnstalleerd in uw fauteuil bij het raam kunt u genieten van de ochtend, terwijl u de vogels op het water aanschouwt.

Kamer “1832” is vernoemd naar de historische gebeurtenis van het jaar 1832 die plaatsvond in het kasteel. De hertogin van Berry, Marie-Caroline de Bourbon, probeerde vanuit dit kasteel een staatsgreep te plegen tegen koning Louis Philippe, om haar zoon Henry, de laatste legitieme Bourbon, te kronen.De aanval mislukte en Marie-Caroline de Bourbon werd gearresteerd.

Deze ruime gastenkamer van 29m² kijkt uit over de slotgracht en biedt u een schitterend zicht op de wijngaarden. U kunt, zittend op een van de comfortabele fauteuils, genieten van een glas gekoelde witte wijn. Deze kamer wordt gecompleteerd met een eigen en ruime badkamer van 18m² gelegen in de aangrenzende toren. Word wakker met vogelgezang.

Kamer "2019" vertegenwoordigt het jaar waarin de huidige Nederlandse bewoners eigenaar werden van dit prachtige kasteel. Bewust dat ze slechts een heel klein onderdeel zijn in de 1000 jaar geschiedenis van dit magnifieke gebouw.

Deze gastenkamer van 19 m² heeft een adembenemend uitzicht op de slotgracht. Comfortabel zittend in uw luie stoel bij het raam kunt u genieten van het uitzicht. Het ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd in onze traditionele kasteelkeuken. Gelegen op de tweede verdieping van het kasteel, slaapkamer met twee comfortabele eenpersoonsbedden (90cm x 185cm).

Wijninformatie

Bij Nantes stroomt de Loire in de Atlantische Oceaan. Het landschap is groen en zacht golvend en beïnvloed door het zeeklimaat. De zomers zijn vochtig en warm, de winter en de herfst is er mist. Het grootste deel van het wijngebied ligt in het stroomgebied van 2 zijrivieren: de Sèvre en de Maine. 

De enige toegestane druivenras in deze regio is de muscadet druif, ook wel de 'Melon de Bourgogne'. De witte wijnen die hiervan geproduceerd worden zijn bleek, fris en droog en dienen jong gedronken te worden.

Een selectie van de wijnen van Château de la Preuille

Château de la Preuille Tête De Cuvée

Château de la Preuille Muscadet Sur Lie

Handige reis- en wijntips

Volg de Wijnroute
Vertrekkend vanuit Clisson (11 km van ons Château), voert dit wijntoeristische circuit van 118 km u tussen wijngaarden, rivieren en middeleeuwse plaatsen... Waag u aan de druivensoorten Melon de Bourgogne of Folle Blanche, om Muscadet te proeven, de vlaggenschipwijn van de regio. Kijk hier voor meer info. 

Route des Vignobles Anjou en Saumur
De Loire Vallei beschikt over de langste wijnroute van Frankrijk van circa 800 kilometer. U kunt een deel van deze mooie route volgen en onderweg stoppen bij een van de vele wijnhuizen, beroemde Loirekastelen en oude stadjes.

Saumur is het belangrijkste centrum voor de wijnhandel in de Loire. De heuvels van Saumur vormen een bescherming tegen de westenwinden en zorgen ervoor dat de temperatuur gematigd blijft.

Ten zuiden van de Loire-regio's Anjou en Saumur liggen de wijngaarden. Hier wordt een breed scala aan witte, rode en rose wijnen geproduceerd. Doordat er veel verschillende terroir zijn, is er een grote variatie in druivenrassen en wijntypen. 

Nantes, Château des Ducs de Bretagne
De bezienswaardigheid van Nantes is het Château des Ducs de Bretagne, het kasteel van de hertogen van Bretagne. Dit kasteel ligt in het centrum van de stad en is het meest westelijk gelegen kasteel aan de oevers van de Loire.

Of breng een bezoek aan de historische wijk in Nantes; een plek waar heerlijk gewandeld kan worden, en vele historische bouwwerken te zien zijn. De kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus, in gotische stijl, bezit een prachtig interieur van zacht tufsteen. Kijk hier voor meer informatie over Nantes