CHATEAU SOUCHERIE - LOIRE - FRANKRIJK

Website: www.soucherie.fr
E-mail:   contact@soucherie.fr

Plaats:    49750 Beaulieu-sur-Layon
Adres:    Lieu-dit la soucherie
Land:     Frankrijk

Faciliteiten

  • Wijnkelder
  • Wijnproeverij
  • Wijnwinkel
  • Tuin/park
  • Verwarming
  • Airconditioning
  • Gratis WIFI
  • Gratis parkeren

Midden in de wijnstreek Coteaux de Layon op 25 kilometer ten zuiden van Angers ligt Chateau Soucherie verborgen in het landschap. Het chateau ligt buiten het dorpje Beaulieu-sur-Layon en bezit hier uitgestrekte wijngaarden. Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in Quartz-de-Chaume en Clos de Perrières.

Omgeven door eigen wijngaarden en met een weids uitzicht op de Layon Vallei worden hier indrukwekkende droge witte wijnen van de Chenin Blanc druiven geproduceerd. Tijdens ons bezoek hebben we de verschillende Anjou Blanc wijnen geproefd die wij u zeker kunnen aanbevelen. Enkele van deze wijnen worden in gerenommeerde Parijse restaurants geschonken. De wijnen zijn afkomstig van 30 jaar oude druivenstokken die groeien in de kenmerkende leistenen terroir. De vier sfeervolle en comfortabele kamers nodigen u uit dit domein en de streek nader te leren kennen.

Kasteelinformatie

Chateau Soucherie is een indrukwekkende kasteelboerderij bestaande uit verschillende gebouwen en opgetrokken uit wit tufsteen dat kenmerkend is voor deze streek. Het chateau is zeer verzorgd gerenoveerd en voorzien van alle moderne faciliteiten die u als gast mag verwachten.

Het domein beschikt in de kelders over een uitgebreide proeflocatie waar u de verschillende wijnen kunt proeven. De vriendelijke en kundige Florence de Barmon zal u, eventueel in het Engels, alles vertellen over de wijnen. 

Chateau Soucherie wordt omringd door de dorpen van Rochefort-sur-Loire, Beaulieu-sur-Layon en Saint Lambert du Lattay. De terroir is kenmerkend voor deze streek en bestaat voornamelijk kalksteen, klei en leisteen.

Overnachten / kamers

De 4 kamers van Chateau Soucherie hebben comfortabele goede bedden en zijn ingericht met antieke meubels. De kamers zijn met zorg gedecoreerd in warme tinten. De kamers zijn voorzien van een luxe badkamer met een ruime inloopdouche en/of bad, goede kwaliteit handdoeken en gratis toiletartikelen.

Alle kamers bieden uitzicht op de wijngaarden en u kunt gebruik maken van een gemeenschappelijke kleine tuin. Het ontbijt wordt geserveerd in de tuin of in de smaakvol ingerichte, gemeenschappelijke zitkamer waar u ten alle tijden gebruik van kunt maken. Ook is er een, voor gasten vrij beschikbare, keuken. In het chateau is WIFI gratis beschikbaar en u kunt u auto voor de deur parkeren.

Wijninformatie

Het heuvelachtige landschap in de wijnstreek Coteaux du Layon heeft een Atlantisch zeeklimaat. Het chateau, dat boven op de heuvel ligt, bevindt zich temidden van de 22 hectare aan wijngaarden. De druivenstokken zijn geplant op de zuidelijke hellingen zodat ze beschut zijn tegen de koude noordelijke winden.

De terroir kenmerkt zich door een leistenen ondergrond met klei en kalksteen waar de Chenin druif goed tot zijn recht komt. De wijngaarden worden met respect voor de natuur, de grond en de druivenstokken onderhouden (viticulture raisonnée). De wijngaarden en de wijnproductie vallen onder de verantwoordelijkheid van wijnmaker Thibaud Boudignon en zijn ploeg enthousiaste medewerkers. 

Een selectie van de wijnen van Chateau Soucherie

Handige reis- en wijntips

Wijnproeverij
Chateau Soucherie beschikt over een professionele proeflocatie. Hier kunt u alle wijnen van het chateau uitgebreid proeven en eventueel kopen. Tijdens de proeverijen krijgt u professionele uitleg over de terroir, de druivensoorten en het productieproces.

Vanuit de proefkelders kunt u het aangrenzende terras betreden vanwaar u een weids uitzicht heeft over de wijngaarden en de omliggende dorpen.

Proeverijen die worden georganiseerd zijn:
- Klassieke proeverij, wijnen v.h.chateau.
- Het proeven van de combinatie wijn en chocolade, een bijzondere ervaring.
- Gastronomische proeverij waarbij wijn & spijs (terrines uit de regio) gecombineerd worden.

Route des Vignobles Anjou en Saumur
De Loire Vallei beschikt over de langste wijnroute van Frankrijk van circa 800 kilometer. U kunt een deel van deze mooie route volgen en onderweg stoppen bij een van de vele wijnhuizen, beroemde Loirekastelen en oude stadjes.

Saumur is het belangrijkste centrum voor de wijnhandel in de Loire. De heuvels van Saumur vormen een bescherming tegen de westenwinden en zorgen ervoor dat de temperatuur gematigd blijft.

Ten zuiden van de Loire-regio's Anjou en Saumur liggen de wijngaarden. Hier wordt een breed scala aan witte, rode en rose wijnen geproduceerd. Doordat er veel verschillende terroir zijn, is er een grote variatie in druivenrassen en wijntypen. 

Dagexcursie Angers
In het centrum van Angers ligt het beroemde kasteel Chateau d'Angers, gebouwd in de 12de eeuw. In de grachten buiten de hoge, 3 meter dikke muren zijn nu kleurrijke bloemperken aangelegd. 

Eenmaal binnen de poort ziet u de symetrisch aangelegde tuinen en de grote kapel. Een deel van het kasteelgebouw is tijdens een explosie in WO II geruineerd. In het kasteel bevindt zich nu een museum met Middeleeuwse wandtapijten, o.a. het beroemde Apocalypse Tapestry uit 1380. Vanuit de torens heeft u een prachtig uitzicht over Angers, de Loire rivier en de omgeving.

Angers is ook de stad waar de likeur Cointreau is ontstaan. Een uitgebreide rondleiding in de Cointreau Distillerie geeft u een beeld van de productie-methode. Uiteraard wordt deze rondleiding afgesloten met een proeverij. Kijk hier voor meer info over Angers.