Wijnkelders van Deltetto

De wijnkelders van Deltetto bevinden zich in Canale, een klein stadje in de Roero-regio van Piemonte, Italië. De kelders zijn gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij die is gerenoveerd en gemoderniseerd om wijn te maken.

De wijngaarden van Deltetto bevinden zich in de heuvels rond Canale. De wijngaarden worden beplant met inheemse druivenrassen, waaronder Nebbiolo, Barbera, Arneis en Favorita. De druiven worden met de hand geplukt en naar de kelder gebracht om te worden verwerkt.

De wijnen van Deltetto worden gemaakt volgens traditionele vinificatiemethoden. De rode wijnen worden vergist op de schil gedurende een periode van 10-15 dagen. De witte wijnen worden vergist in roestvrijstalen tanks bij lage temperatuur. De wijnen worden vervolgens gerijpt in houten vaten gedurende een periode van 6-12 maanden.

Deltetto produceert een scala aan wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen, mousserende wijnen en dessertwijnen. De wijnen van Deltetto worden geprezen om hun kwaliteit en hebben tal van internationale prijzen gewonnen. Het wijnhuis Deltetto is open voor het publiek voor rondleidingen en proeverijen.