Wijnkelders van Allegrini

De wijnkelders van Allegrini in Valpolicella zijn een must-see voor elke wijnliefhebber. Het familiebedrijf is al sinds 1531 actief in de wijnbouw en produceert enkele van de meest gerespecteerde wijnen uit de regio.

De wijnkelders zijn gevestigd in het dorpje Fumane, in het hart van de Valpolicella-wijnstreek. Het complex bestaat uit een aantal historische gebouwen, waaronder een 16e-eeuwse villa en een 18e-eeuwse schuur. De kelders zijn uitgegraven in de hellingen van de Monte Foscarino en bieden ruimte aan meer dan 10 miljoen flessen wijn.

Famile Allegrini

De wijnen van Allegrini worden gemaakt van lokale druivenrassen, waaronder Corvina, Rondinella en Molinara. De meest bekende wijn van het huis is de Amarone della Valpolicella, een krachtige en complexe wijn die wordt gemaakt van gedroogde druiven. Andere beroemde wijnen van Allegrini zijn de Valpolicella Classico Superiore, de La Grola en de La Poja.

De wijnkelders van Allegrini bieden rondleidingen en proeverijen aan. Bezoekers kunnen meer te weten komen over het wijnmaken en de geschiedenis van het bedrijf. Er is ook een museum met een collectie van oude wijnvaten, wijnbouwgereedschap en historische documenten.

U kunt de wijnen direct bestellen bij Vinolog24 door onderstaande wijnen aan te klikken.