De wijnkelders van Cantina Bolla in het hart van Valpolicella, Italië, zijn een ode aan traditie en innovatie. De kelders, die dateren uit 1883, herbergen een schat aan wijnen, waaronder de beroemde Amarone en Recioto.

De kelders zijn een wirwar van tunnels en kamers, uitgehouwen in de tufsteenheuvel. De oudste kelder, de "Cantina del Nonno" (grootvaderskelder), is een sfeervolle ruimte met bakstenen muren en gewelfde plafonds. Hier rusten vaten van Sloveens eikenhout, waar de wijnen langzaam rijpen.

Naast de traditionele kelders heeft Bolla ook geïnvesteerd in moderne wijntechnologie.

De nieuwere kelders zijn uitgerust met roestvrijstalen tanks en temperatuurgecontroleerde ruimtes om de kwaliteit van de wijnen te optimaliseren.

Bolla zet zich in voor duurzame wijnbouw en -productie. De kelders zijn voorzien van zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van regenwater om de wijngaarden te irrigeren.

Bezoekers van Cantina Bolla kunnen een rondleiding door de kelders krijgen en de verschillende wijnen proeven. De kelders bieden een unieke blik op de rijke geschiedenis van het wijnhuis en de passie voor wijnmaken die er heerst.