Wijnkelders van Feudi del Pisciotto Sicilia

Feudi del Pisciotto is een wijnhuis in het zuidoosten van Sicilië, gelegen in de Val di Noto. De wijnkelders, gelegen op het landgoed van 250 hectare, zijn een ode aan de Siciliaanse wijntraditie en combineren moderne technologie met eeuwenoude wijnmaaktechnieken.

De kelders zijn gegraven in de kalkstenen rotsen, waardoor een constante temperatuur en vochtigheid gehandhaafd wordt, ideaal voor het bewaren van wijn.

De moderne vinificatiefaciliteiten zijn uitgerust met roestvrijstalen tanks, temperatuurregeling en geavanceerde perstechnologieën.

Feudi del Pisciotto is toegewijd aan duurzame wijnbouw. De wijngaarden worden geteeld met behulp van natuurlijke methoden, met minimale impact op het milieu.

Zonne-energie wordt gebruikt om de kelder te voorzien van stroom, en regenwater wordt opgevangen voor irrigatie.

De kelders produceren een breed scala aan wijnen, van de klassieke Siciliaanse rode wijnen zoals Nero d'Avola en Cerasuolo di Vittoria tot witte wijnen gemaakt van Grillo en Chardonnay. De wijnen van Feudi del Pisciotto zijn geprezen om hun kwaliteit en karakter, en worden wereldwijd gewaardeerd door wijnliefhebbers.

Feudi del Pisciotto biedt wijnproeverijen en rondleidingen door de kelders, waar bezoekers de passie en toewijding van het wijnhuis kunnen ervaren. De wijnkelder is meer dan alleen een plek waar wijn wordt gemaakt; het is een ode aan de Siciliaanse wijntraditie en een unieke ervaring voor wijnliefhebbers.