Wijnkelders van Girlan

De wijnkelders van Girlan bevinden zich in het dorp Girlan (Cornaiano) in Zuid-Tirol, Italië. De kelders zijn in 1923 opgericht door een groep van 23 wijnboeren en zijn sindsdien uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande wijnhuizen in de regio .

De kelders bevinden zich op een hoogte van 448 meter boven zeeniveau en zijn omgeven door wijngaarden. De wijngaarden worden geteeld met een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Pinot Noir, Schiava, Merlot, Lagrein, Cabernet Sauvignon, Pinot Blanc, Müller Thurgau, Gewürztraminer, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

De kelders zijn modern en goed uitgerust en beschikken over de nieuwste technologieën voor wijnmaken. Het wijnmaken wordt echter nog steeds gedaan met respect voor de traditie en het terroir.

De wijnen van Girlan worden geprezen om hun kwaliteit en consistentie. Ze hebben talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen en worden over de hele wereld verkocht.

Enkele van de meest populaire wijnen van Girlan zijn:

  • 448 s.l.m. Een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir
  • Schiava "Gschleier" Gemaakt van 100% Schiava-druiven
  • Pinot Noir Trattmann Mazon Riserva Een Pinot Noir-wijn gerijpt op barriques
  • Cuvée Flora Een blend van Pinot Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc
  • Pasithea Een dessertwijn gemaakt van Gewürztraminer-druiven

Bezoekers van de wijnkelders van Girlan kunnen rondleidingen krijgen, wijnproeven en wijnen kopen. De wijnkelders van Girlan zijn een populaire toeristenbestemming en bieden een unieke kans om meer te leren over de wijncultuur van Zuid-Tirol.