Wijnkelders van Bel Colle

De wijnkelders van Bel Colle, gelegen in het pittoreske Verduno in Piëmonte, ademen een sfeer van traditie en innovatie. De authentieke charme van de oude kelders, waar eeuwenlang wijn werd geproduceerd, wordt gecombineerd met moderne technologieën die zorgen voor een optimale wijnproductie.

Het hart van de kelders is de "bottiglieria", waar de wijnen op flessen worden gebotteld en gelagerd. Hier heerst een constante temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor de wijnen optimaal kunnen rijpen.

De kelders zijn gevuld met rijen eikenhouten vaten, waarin de wijnen op smaak komen. De vaten worden zorgvuldig geselecteerd door de wijnmakers, om de unieke karakteristieken van elke druif te accentueren.

Bel Colle investeert voortdurend in nieuwe technologieën om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Zo wordt er gebruik gemaakt van temperatuurgecontroleerde gistingstanks, waardoor de wijnmakers een optimale controle hebben over het fermentatieproces. Ook worden er moderne analysetechnieken gebruikt om de druiven en wijnen te controleren.

De wijnmakers van Bel Colle zijn gedreven door hun passie voor wijn. Ze werken met respect voor de natuur en de tradities van de regio. De combinatie van traditie en innovatie resulteert in wijnen van de hoogste kwaliteit, die de unieke terroir van Piëmonte weerspiegelen.

Naast de wijnproductie biedt Bel Colle ook rondleidingen en wijnproeverijen aan. Bezoekers kunnen de kelders bewonderen, leren over het wijnmaken en de wijnen van Bel Colle proeven.