Wijnkelders van Tenuta Ca' Bolani

De wijnkelders van Tenuta Ca' Bolani, gelegen in het hart van Friuli-Venezia Giulia in Noordoost-Italië, weerspiegelen de perfecte balans tussen traditie en innovatie. De eeuwenoude kelders, daterend uit de 18e eeuw, bieden een optimale omgeving voor de rijping van wijnen op natuurlijke wijze. De dikke stenen muren zorgen voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid, terwijl de traditionele terracotta amforen en houten vaten een unieke smaakprofiel toevoegen aan de wijnen.

Naast de traditionele elementen zijn de kelders van Ca' Bolani uitgerust met moderne technologieën om de wijnproductie te optimaliseren.

RVS tanks met temperatuurregeling, geavanceerde persinstallaties en nauwkeurige analyseapparatuur garanderen wijnen van de hoogste kwaliteit.

Een uniek aspect van de kelders is de "Bottaia Storica", een historische kelder waar de meest prestigieuze wijnen van Ca' Bolani rusten. Hier worden de wijnen jarenlang gerijpt in barriques van Frans eikenhout, waardoor complexe aroma's en smaken zich kunnen ontwikkelen.

Een rondleiding door de kelders van Ca' Bolani is een fascinerende reis door de geschiedenis van de wijnbouw in Friuli. Bezoekers kunnen de verschillende stappen van het wijnproductieproces bewonderen, van de oogst tot de botteling, en de passie en toewijding ervaren die in elke fles Ca' Bolani wijn zit.

De kelders zijn niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plaats waar gasten kunnen genieten van wijnproeverijen, rondleidingen en gastronomische evenementen. De prachtige architectuur, de unieke sfeer en de heerlijke wijnen maken van de kelders van Ca' Bolani een onvergetelijke bestemming voor wijnliefhebbers.