Wijnkelders van Cantina di Caldaro Kaltern

De wijnkelders van Cantina di Caldaro Kaltern, gelegen in het prachtige Zuid-Tirol, ademen geschiedenis. De coöperatie werd opgericht in 1906 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde wijnmakers in de regio. Met meer dan 600 leden en 450 hectare wijngaarden belichaamt Cantina di Caldaro Kaltern de traditie en passie van de lokale wijncultuur.

De kelders zelf zijn een toonbeeld van moderne architectuur. In 2010 werd een nieuw gebouw ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Matteo Thun. Het gebouw, met zijn kenmerkende ronde vormen en natuurlijke materialen, integreert naadloos in de omgeving en weerspiegelt de filosofie van Cantina di Caldaro Kaltern: respect voor de natuur en een streven naar kwaliteit.

Duurzaamheid is een sleutelbegrip voor Cantina di Caldaro Kaltern. De wijngaarden worden beheerd volgens de principes van de biologische landbouw, met als doel een gezonde en ecologische omgeving te creëren.

Cantina di Caldaro Kaltern produceert een breed scala aan wijnen, van frisse witte wijnen tot krachtige rode wijnen. De wijnen zijn gemaakt van lokale druivenrassen, zoals Pinot Grigio, Gewürztraminer, Lagrein en Schiava. De wijnen van Cantina di Caldaro Kaltern worden geprezen om hun kwaliteit en elegantie en hebben tal van internationale awards gewonnen.

Bezoekers van Cantina di Caldaro Kaltern kunnen de kelders bezoeken en de wijnproductie van dichtbij bekijken. Er worden ook wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden georganiseerd.