Wijnkelders van La Vis

De wijnkelders van La Vis, gelegen in het hart van Trentino, Italië, zijn een toonbeeld van moderne technologie en traditie. De coöperatie, opgericht in 1948, telt vandaag de dag meer dan 800 leden die samen meer dan 800 hectare wijngaarden bewerken.

De kelders, gelegen in Lavis, zijn een doolhof van ruimtes waar de druiven worden geperst, gefermenteerd en gerijpt. De modernste apparatuur wordt gebruikt om de kwaliteit van de druiven te optimaliseren, terwijl traditionele vinificatietechnieken worden toegepast om de unieke karakteristieken van de Trentino-wijnen te behouden.

Een van de sleutelelementen van de kelders van La Vis is het "zoneringsproject" dat in 1980 werd gestart. Dit project identificeerde de optimale gebieden voor de teelt van verschillende druivenrassen, waardoor de druiven van de hoogste kwaliteit konden worden geproduceerd.

De kelders zijn verdeeld in verschillende secties, elk gewijd aan een specifiek aspect van de wijnproductie. De persenruimte is waar de druiven worden geperst om het sap te extraheren. De fermentatieruimte is waar het sap wordt omgezet in wijn. De rijpingsruimte is waar de wijn wordt bewaard in vaten of flessen om te ontwikkelen en te complexeren.

La Vis produceert een breed scala aan wijnen, van frisse witte wijnen tot krachtige rode wijnen. Enkele van de meest populaire wijnen van La Vis zijn de Pinot Grigio, de Chardonnay, de Teroldego en de Lagrein.

De kelders van La Vis zijn meer dan alleen een plek waar wijn wordt geproduceerd. Het is een ode aan de Trentino-regio, met zijn unieke terroir en rijke wijnbouwtraditie. Bezoekers kunnen de kelders bezoeken en proeven van de heerlijke wijnen van La Vis.