Wijnkelders van Cantina Terlan

De wijnkelders van Cantina Terlan in Zuid-Tirol, gelegen in het dorp Terlan (Terlano in het Italiaans), zijn een fascinerend doolhof van traditie en innovatie. De coöperatie, opgericht in 1893, telt 143 leden die samen 190 hectare wijngaarden bewerken.

De kelders, gebouwd in verschillende fasen, weerspiegelen de evolutie van de wijnmakerij door de eeuwen heen. Het oudste deel, daterend uit 1908, is gemaakt van natuursteen en herbergt de traditionele houten vaten waar de wijnen rijpen. In dit sfeervolle decor waan je je terug in de tijd.

Naast de traditionele kelders vind je ook moderne, geavanceerde faciliteiten. In 2008 werd een nieuwe kelder gebouwd met temperatuurgecontroleerde tanks en roestvrijstalen vaten. Hier worden de wijnen geproduceerd met behulp van moderne technieken, met behoud van de unieke karaktereigenschappen van de druiven.

Een van de hoogtepunten van de kelders is de "Schatzkammer", een schatkamer waar de meest exclusieve wijnen van Cantina Terlan worden bewaard. Hier vind je flessen van zeldzame jaargangen en unieke cuvées, die getuigen van de expertise en passie van de wijnmakers.

Een rondleiding door de wijnkelders van Cantina Terlan is een unieke ervaring. Je leert alles over de geschiedenis van de coöperatie, de wijnbouw in Zuid-Tirol en het wijnmaken. Je kunt de verschillende wijnen proeven en de passie van de wijnmakers ervaren.