Wijnkelders van Marchese Antinori

De wijnkelders van Marchese Antinori zijn een van de meest iconische en historische wijnkelders ter wereld. Ze zijn gelegen in het hart van Toscane, in de gemeente Greve in Chianti. De kelders dateren uit de 14e eeuw en zijn sindsdien continu in gebruik voor de productie van wijn.

De kelders zijn onderverdeeld in twee delen: de oude kelders en de nieuwe kelders. De oude kelders zijn gelegen onder het kasteel van de familie Antinori en zijn uitgehouwen in de rotsen. Deze kelders zijn donker en koel, wat ideaal is voor de rijping van wijn.

De nieuwe kelders zijn gebouwd in de 20e eeuw en zijn uitgerust met de modernste technologie. Deze kelders worden gebruikt voor de productie van de wijnen van Antinori, waaronder de beroemde Tignanello en Solaia.

De wijnkelders van Marchese Antinori zijn een must-see voor elke wijnliefhebber. Ze bieden een unieke kijk op de geschiedenis en traditie van de Italiaanse wijnbouw.

De kelders zijn open voor het publiek voor rondleidingen en proeverijen. De rondleidingen geven een overzicht van de geschiedenis van de kelders en de productie van wijn. De proeverijen bieden de kans om de wijnen van Antinori te proeven.