Wijnkelders van Baglio di Pianetto

De wijnkelders van Baglio di Pianetto zijn gelegen in de plaats Noto, in het zuiden van Sicilië. De kelders zijn gevestigd in een oud klooster uit de 17e eeuw, dat volledig is gerenoveerd. De kelders zijn uitgestrekt en omvatten een totale oppervlakte van 10.000 vierkante meter.

De kelders zijn onderverdeeld in twee delen: een deel voor de witte wijnen en een deel voor de rode wijnen. De witte wijnen rijpen in eikenhouten vaten, terwijl de rode wijnen rijpen in stalen tanks.

De kelders zijn voorzien van moderne apparatuur, maar ook van traditionele elementen, zoals de oude houten vaten die nog steeds worden gebruikt voor de rijping van de wijnen.

De wijnkelders van Baglio di Pianetto zijn een indrukwekkend staaltje van architectuur en wijnbouw. De kelders zijn een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn of in de geschiedenis van Sicilië.

Hieronder zijn enkele specifieke details over de wijnkelders:

  • De witte wijnen rijpen in eikenhouten vaten van 225 liter. De vaten zijn gemaakt van Frans eiken, dat zorgt voor een zachte houtsmaak in de wijnen.
  • De rode wijnen rijpen in stalen tanks van 2000 liter. De stalen tanks zorgen voor een frissere smaak in de wijnen.
  • De kelders zijn uitgerust met een modern klimaatbeheerssysteem, dat de temperatuur en de vochtigheidsgraad op peil houdt. Dit is belangrijk voor de rijping van de wijnen.
  • De kelders zijn voorzien van een proefruimte, waar bezoekers de wijnen van Baglio di Pianetto kunnen proeven.