Wijnkelders van Alois Lageder

De wijnkelders van Alois Lageder zijn gelegen in het zuiden van Zuid-Tirol, in de gemeente Magrè. Het bedrijf is in 1823 opgericht en wordt nu geleid door de vijfde generatie van de familie Lageder. De wijnkelders zijn uitgestrekt en modern, maar ze zijn ook in harmonie met de natuurlijke omgeving. De kelders zijn gebouwd in een steile helling, waardoor ze optimaal gebruik maken van de natuurlijke koelte.

De wijnkelders zijn onderverdeeld in twee delen: het oude deel en het nieuwe deel. Het oude deel werd in 1934 gebouwd en is nog steeds in gebruik voor de productie van rode wijnen. Het nieuwe deel werd in 1992 gebouwd en is ingericht voor de productie van witte wijnen.

Het oude deel van de wijnkelder is een indrukwekkend bouwwerk met hoge, gewelfde plafonds. De kelder is verdeeld in verschillende ruimtes, waar de druiven worden geperst, gisten en rijpen. De wijnvaten zijn gemaakt van eikenhout en staan op rijen in de kelders.

Het nieuwe deel van de wijnkelder is moderner en efficiënter ingericht. De kelder is uitgerust met de nieuwste technologieën voor de productie van witte wijnen. De druiven worden hier geperst in roestvrijstalen tanks en gisten en rijpen op een gecontroleerde temperatuur.

De wijnkelders van Alois Lageder zijn een belangrijke toeristische attractie in Zuid-Tirol. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de kelders en meer te weten komen over het productieproces van de wijnen.

De wijnkelders van Alois Lageder zijn een voorbeeld van hoe traditionele en moderne technieken kunnen worden gecombineerd om hoogwaardige wijnen te produceren. De kelders zijn ook een mooi voorbeeld van hoe architectuur en natuur in harmonie kunnen samengaan.