Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Wijnexcursie Sauternes (Dagexcursie)

Circa 25 km, afhankelijk waar u vandaan komt

Circa 8 uur

Bij een dagexcursie Sauternes bezoekt u 2 Châteaux, een autopuzzletourtocht langs alle beroemde appellations van de Graves, bezoek en proeverij aan Maison du Lillet onderbroken door een heerlijke 3-....

U begint uw tocht in Léognan voor de kerk rond 09.30 uur. U zult vanaf hier de hele dag aan de hand van een puzzle tourtocht door het afwisselende gebied worden geleid. U wordt stipt 10.00 uur verwacht op het zeer fraaie en prestigieuze Château Smith Haut Lafitte. Dit château is een van de paradepaardjes in de appellation Pessac Léognan en is meermaals onderscheiden voor de voortreffelijke ontvangst en visites. U krijgt hier een leuke rondleiding gevolgd door een proeverij van de verschillende wijnen die ze hier maken.

Na de proeverij rijdt u verder en al puzzelend komt u in Podensac, waar u in een van de leukste restaurantjes hier aan tafel gaat voor een heerlijk drie-gangen lunchmenutje met een lekker glaasje wijn uit de streek uiteraard. Na de lunch treft u tegenover het restaurant het Maison du Lillet waar het aperitiefdrankje van Zuid-West Frankrijk wordt gemaakt. Na een bezoekje aan het museum en de distillerij krijgt u de lekkernij te proeven.

Vanaf Podensac rijdt u het land binnen van de edele zoete dessertwijnen. U komt langs de verschillende plaatsjes en vele mooie châteaus die vallen onder de appellation Sauternes. Hier bezoekt u ook een van de meest gastvrije en educatieve châteaus van het gebied. Het Château La Tour Blanche premier Grand Cru Classé AOC Sauternes classement 1855 opent voor u haar deuren. U zult zich verbazen dat een zo mooi product gemaakt kan worden van zulke rotte druiven! Het laatste deel van de tocht brengt u uiteindelijk in het plaatsje Sauternes. U kunt hier nog heerlijk proeven bijvoorbeeld bij het Maison du Vin of anders wat rondlopen of een lekker glas drinken in een van de cafe-restaurantjes die het plaatsje rijk is.

- Voor individuen (min. 2 personen)
- Voor groepen en individuen
- Bordeaux wijnexcursies kunnenn naar wens aangepast worden
.

Sauternes

Kosten dagexcursie € 75,- per persoon (Min. 2 personen)

Inbegregen
- Bezoek 'Topchâteau' in Graves met rondleiding en proeverij Smith Haut Lafitte AOC Pessac Léognan
- Bezoek château in Sauternes, rondleiding en proeverij Premier Grand Cru Classé classement 1855
- Lunch 3 gangen menu met wijn, water, brood en koffie in Pauillac
- Autopuzzletourtocht langs alle beroemde appellations van de Graves
- Bezoek en proeverij aan Maison du Lillet (aperitief op basis van wijn) te Podensac
- Wijntour start 09.30 uur en eindigt ongeveer 17.30 uur
- Reisgids met plattegrondjes en diverse (wijn)tips

Extra op aanvraag
- Specifieke wensen voor grote groepen

Informatie aanvragen - Reserveren
De wijnexcursie Sauternes - Graves in de Bordeaux wordt uitgevoerd door Bordeaux Wijnreizen, een Nederlands reisbureau gevestigd in Bordeaux. Voor aanvullende informatie of een reserveringsaanvraag kunt u direct contact opnemen via hun website: www.bordeauxwijnreizen.nl

.