Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Wijnexcursie Piemonte (Dagexcursie)

Elzas wijnexcursie

 

De wijnexcursie Piemonte begint met een bezoek aan het prachtig middeleeuwse dorp Neive waar de 'Quatra Vino', DOC en DOCG wijnen worden geproduceerd. Wereldberoemde wijnen zijn: Barbaresco DOCG, Barbera d'Alba DOC, Dolcetto d'Alba DOC en Moscato d'Asti DOCG.

De bodem bevat veel kalk en klei. Door het hele gebied liggen aan de voet van de heuvels vrij neutrale grondsoorten, waarop ook andere druivenrassen verbouwd worden. Zelfs op de zonovergoten hellingen van de Barolostreek wordt de Nebbiolo moeilijk rijp. Alleen als deze druif volledig rijpe schillen heeft, geeft hij een volle smaak en zachte tannines.

Uiteraard kan een bezoek aan een wijnmaker niet ontbreken. Bij Cantina del Glicine brengen wij een bezoek aan een 16-eeuwse wijnkelder en krijgen hier de mogelijkheid om hun heerlijke Barbaresco wijnen te proeven.

De volgende stop is het nabijgelegen dorp Barbaresco waar u bezoekt brengt aan wijnproducent Gaja, één van de bekendste wijnproducten van Italië. Het Gaja wijnbedrijf bezit circa 160 hectare wijngaard in het Barbaresco en Barolo gebied en zijn de wijnen die zij produceren wereldberoemd. Tijdens de lunch krijgt u uitgebreid de gelegenheid om de wijnen te proeven.

Na de lunch wordt de wijnreis vervolgd naar de regio met de indrukwekkende kastelen en de koning van de wijn: ‘Barolo’. De streek staat bekend om zijn vele wijngaarden en panoramische uitzichten. Hier wordt een bezoek gebracht aan de wijnproducent Aurelio Settimo. Na een uitgebreide rondleiding is er nog voldoende tijd om een selectie van hun wijnen inclusief de bekroonde Barolos te proeven.

 


                   

Kosten dagexcursie: op aanvraag bij Piedmont Food & Wine 

Wijnexcursie Piemonte incl. lunch, wijnproeverijen, professionele (wijn)gids en vervoer

Inbegregen
- Vervoer met auto of per minibus
- Startlocatie in overleg te bepalen
- Bezoek aan verschillende wijncooperaties en/of wijnboeren
- Proeven van verschillende wijnen
- Uitgebreide lunch 
- Wijntour start 9.00 uur en eindigt ongeveer 17.00 uur 
- Professionel gids/wijnexpert

Extra op aanvraag
- Voor individuen (min. 2 personen)
- Voor groepen en individuen
- Wijnexcursies kunnenn naar wens aangepast worden

Informatie aanvragen - Reserveren
De wijnexcursies in Piemonte worden uitgevoerd door Piedmont Food & Wine. Voor aanvullende informatie of een reserveringsaanvraag kunt u direct contact opnemen via hun website: http://www.piedmont-foodandwine.com

 

Wijnexcursie Elzas wijnroute    Wijnexcursie Elzas Wijnexcursie Elzas

 

Wijnexcursie Elzas Grand Crue    Wijnexcursie Elzas Pinot Blanc Wijnexcursie Elzas groep