Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Wijnexcursie Elzas (Dagexcursie)

Elzas wijnexcursie

 

Tijdens de wijnexcursie Elzas brengt u onder begeleiding van een Nederlandstalige gids/wijnexpert een bezoek aan 4 verschillende wijncooperaties en/of wijnboeren. Bij elke stop proeft u een aantal mooie Elzas wijnen waaronder de Riesling, de Pinot gris, de Gewurztraminer en de Muscat.

U maakt niet alleen kennis met de verschillende wijndruiven in de Elzas, maar ook met diverse stijlen van wijnmaken en bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van verschillende grondsoorten.

De Elzas heeft een bijzonder microklimaat en is daarom ideaal voor druiventeelt. In het noordoosten van Frankrijk tegen de hellingen van de Vogezen geeft het bescherming tegen het koele klimaat en de regen uit het westen.De Elzas heeft een complexe geologische bodemstructuur met lagen graniet, kalk, klei, leisteen en zandsteen. Door deze verschillende bodemsoorten is er een grote verscheidenheid in het karakter van de wijnen.

De Elzas produceert voornamelijk witte wijn en staat hier wereldwijd om bekend. Het is een langgerekt wijngebied van 150 km lang en maximaal 5 km breed.Vanaf Straatsburg vindt u de wijngaarden in het gebied Bas-Rhin tot aan het dorpje Selestat. Hier zijn de wijnen wat strakker, droger en minder geurend.

 

Grotere kaart weergeven

         

Kosten dagexcursie € 69,- per persoon (Min. 2 personen)

- Vervoer met auto of per minibus
- Uitgebreide routebeschrijving
- Bezoek 4 verschillende wijncooperaties en/of wijnboeren
- Proeven van verschillende wijnen
- Uitgebreide lunch 
- Wijntour start 9.30 uur en eindigt ongeveer 17.00 uur 
- Nederlandstalige gids/wijnexpert 

Extra op aanvraag
- Minibus voor groepsaanvragen
- Diner met of zonder wijnen
- Specifieke wensen voor grote groepen

Informatie aanvragen - Reserveren
De wijnexcursies in de Elzas worden uitgevoerd door JoliSoleil Elzas wijnproeverijen & tours. Voor aanvullende informatie of een reserveringsaanvraag kunt u direct contact opnemen via hun website: http://guidedtoursalsace.com

60 kilometer, afhankelijk van uw startlocatie
irca 7,5 uur
Startplaatsen: u kunt de wijnexcursie Elzas vanuit meerdere locaties starten. Deze locaties zijn: Obernai, Mittelbergheim, Dambach-la-Ville, Ribeauville, Riquewihr, Ammerschwihr, Kaysersberg, Eguisheim en Colmar.

 

Wijnexcursie Elzas wijnroute    Wijnexcursie Elzas Wijnexcursie Elzas

 

Wijnexcursie Elzas Grand Crue    Wijnexcursie Elzas Pinot Blanc Wijnexcursie Elzas groep