Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Wijnexcursie Chateau Gilbert

Wijnexcursie Chateau Gilbert

 

Hoewel de wijncultuur in deze regio een nieuwe trend lijkt, werden hier eeuwen geleden al wijndruiven verbouwd. Volgens de overlevering zou Napoleon de Tweede (18e eeuw) de wijnbouw in Limburg hebben laten stilleggen ter bevordering van de Franse wijn.

Verrassend genoeg is de wijnbouw sinds medio vorige eeuw weer tot bloei gekomen. Dit heeft geresulteerd in een aantal bijzondere wijnproeverijen met de heerlijkste wijnen van Nederlandse bodem. 

Chateau Gilbert is ontstaan vanuit de heilige wil om Limburg als dé culinaire provincie bij uitstek te promoten. Prachtige streekproducten worden er gecombineerd met Limburgse Wijnen! Wijnstreken hebben een sterke associatie met natuur en gezelligheid. Daarom speelt Limburgse wijn in ons aards paradijs de hoofdrol

U maakt op de diverse wijnproeverijen kennis met de wijnbouw in Limburg en de verschillende wijnhuizen. Daarbij serveert Chateau Gilbert seizoensgebonden Limburgse lekkernijen. U proeft, afhankelijk van de gekozen wijnproeverij, 3 tot 8 verschillende wijnen van bekende en onbekende Limburgse wijnboeren. In een luisterrijke ambiance maakt u een ontspannen wijnproeverijen rondleiding  mee die u niet snel zult vergeten!

 

         

Wijnproeverijen van Chateau Gilbert

- Wijnproeverij Gilberke € 15,- p.p
- Wijnproeverij Wienboer € 25,- p.p
- Wijnproeverij Le Connaisseur Limbourgeois € 35,- p.p 

U wordt op Chateau Gilbert in het proeflokaal in een sfeervolle ambiance ontvangen met een heerlijk eerste glas Limburgse wijn.

Aansluitend nemen zij u mee op een rondleiding, waarbij u naast de Oenotheek van de Confrérie van de Limburgse wijn ook de eigen wijnmakerij bezoeken. Eenmaal terug in het  proeflokaal wordt u verrast met diverse wijnen. .

Informatie
- Reserveren op zaterdag en zondag om 14.00 uur. 
- Groepsboekingen op aanvraag

Reserveren
Voor aanvullende info of reservering kunt u direct contact opnemen met Chateau Gilbert: www.chateaugilbert.nl/wijnproeverij

 

Chateau Gilbert logo    Chateau Gilbert wijnkasteel Chateau Gilbert richting

 

Chateau Gilbert    Chateau Gilbert Chateau Gilbert