Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Wijndomein Azienda Velenosi - Marche - Italië

 

 

Marche (Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië en in het zuidoosten aan de Abruzzen en Lazio

Het wijndomein Azienda Velenosi bezit ongeveer 100 hectare en ligt bij Ascoli Piceno. Azienda Velenosi is 25 jaar geleden opgericht door Angela en Ercole Velenosi en zij hebben in een korte periode prachtige wijnen weten te produceren.

Het produceren van kwalitatieve wijnen staan bij Angela en Ercole dan ook hoog in het vaandel. Dit begint al in de wijngaarden waar onder andere Verdicchio, Pecorino, Montepulciano d’Abruzzo en Rosso Piceno Superiore worden verbouwd.

Elke wijn wordt volgens een vast en bewezen procedure gemaakt en begint al op de 1e dag dat de druiven de wijnkelder binnen komen. Azienda Velenosi heeft in de loop der jaren al diverse prijzen gewonnen van onder anderen Robert Parker, Wine Spectator en Gambero Rosso.

 

Wijndomein Azienda Velenosi     Wijndomein Azienda Velenosi landschap -   Wijndomein Azienda Velenosi wijnkist -   Wijndomein Azienda Velenosi wijnexcursie

 

There are no products matching the selection.