Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Schrijf de eerste review van dit product

Proefkist Poderi Luigi Einaudi - Piemonte - Italië

Availability: Niet in voorraad

Normale prijs: € 64,25

Speciale prijs: € 59,50

Proefkist Poderi Luigi Einaudi -  Piemonte - Italië

Details


Proefkist Poderi Luigi Einaudi (Rood)  € 59,50 incl. verzendkosten
Een proefkist wijn bestellen is de manier om kennis te maken met de wijnen van Poderi Luigi Einaudi. De zorgvuldig geselecteerde wijnen van Poderi Luigi Einaudi biedt u de unieke kans om zelf een oordeel te kunnen geven over het de wijnen. Van Poderi Luigi Einaudi hebben wij voor u de volgende wijnen geselecteerd.

                                                   

Extra informatie

Wijninformatie Nee
Kasteelinformatie

Poderi Luigi Einaudi - Piemonte - Italië

Bij Poderi Einaudi draait alles om wijn. Het landschap wordt gedomineerd door glooiende hellingen en wijngaarden die de beroemdste wijnen ter wereld produceren.  De kamers van het historische landhuis zijn klassiek ingericht met modern comfort en hebben stuk voor stuk een geweldig uitzicht op de Italiaanse Alpen.

De boerderijen van Luigi Einaudi behoren tot de oudste wijnmakerijen in de streek Doglianese. In 1897 kocht de toen 23-jarige Luigi Einaudi de boerderij  San Giacomo met 15 hectare land. Toen hij in 1961 overleed stonden 7 boerderijen met eigen wijngaarden op zijn naam, waaronder Costa Grimaldi bij het stadje Barolo.

Vanaf 1990 is het één van Luigi’s kleinkinderen, Paola Einaudi, die de leiding heeft over het Piemontese wijnbedrijf. Zij investeerde in de aanschaf van de allermodernste wijntechnieken en liet een ondergrondse wijnproductiekelder bouwen. In samenwerking met haar man Giorgio Ruffo maakt Einaudi hele mooie wijnen voor de ware liefhebber.

Elke wijnboerderij is zelf verantwoordelijk voor het beheer van de wijngaarden. De vinificatie van de wijn vindt plaats in de ondergrondse kelder om zo een constante temperatuur en vochtigheid te waarborgen. De wijnen worden gemaakt in roestvrij stalen tanks waarna de rijping van de wijn plaatsvindt in verschillende soorten vaten van Frans eiken. Jaarlijks produceert het wijnhuis tussen de 160.000 en 180.000 flessen.

Kasteelovernachtingen

Kijk hier voor meer informatie

Website

Kijk hier voor meer informatie