Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Weekend Bordeaux wijnreis

Circa 100 km, afhankelijk waar u vandaan komt

Weekend Bordeaux wijnreis 3 dagen

Tijdens een weekend Bordeaux wijnreis verblijft u 3 dagen in de stad Bordeaux, bezoekt u de wijngebieden Médoc (Pauillac/ Margaux) en Libournais(Saint Emilion/ Pomerol) en diverse châteaux.

Dag 1: Médoc
U komt aan in het begin van de middag met een bezoek met rondleiding en proeverij bij het presitigieuze Château Giscours, een 3ième Grand Cru Classé van het Médoc classement van 1855.

Na dit bezoek vervolgt u met een rondrit langs de 70 mooiste châteaux op architectonisch gebied van de Médoc en bezoekt onderweg nog een tweede Château La Haye, een Cru Bourgeois AOC Saint Estèphe.

Na de tourtocht rijdt u weer naar Bordeaux om hier in te checken in het goede en heel goed gelegen Hotel Majestic. Vanuit het hotel wandelt u in enkele minuten naar de monumentale Bar à Vin de Bordeaux waar u vele bijzondere wijnen kunt proeven per glas.

Aansluitend dineert u in de oudste brasserie L’Orleans. Een heerlijk driegangen streekmenu met bijpassende wijnen geven een mooi beeld van de rijke keuken van dit deel van Frankrijk.

Dag 2: Saint Emilion
De volgende dag vertrekt u al vroeg richting Saint Emilion. Daar aangekomen begint u goed met een korte stadswandeling door dit middeleeuwse stadje dat als geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Om 11.00 wordt u verwacht bij het Château Villemaurine (Grand Cru Classé AOC Saint Emilion) voor een rondleiding en een bezoek aan de chai en de ondergrondse gangen.

Hier zult u verrast worden door de indrukwekkende bouwwerken onder de grond en een animerende light and sound show over Saint Emilion. Uiteraard volgt hierna een proeverij. Aan tafel gaat u bij het restaurant Giron’dines, een klassieker in Saint Emilion waar de toeristische massa niet komt.

Na de lunch begint u aan een rondrit door de omgeving en komt u langs beroemde châteaus als Pétrus in Pomerol en alle satellieten van Saint Emilion. Als u wilt kunt u nog een wandeling van ongeveer een uur door de wijngaarden maken.

Aan het eind van de middag komt u weer in Saint Emilion waar u een met een lekker flesje kunt borrelen in de zomertuin van het Clos de Cordelier. Deze meest romantische plek van het toch al unike plaatsje zult u niet snel vergeten. Voor het diner keert u terug naar Bordeaux en gaat aan tafel in restaurant L’Estaquade. Een heel leuk restaurant dat boven de rivier de Garonne ‘hangt’ en uitkijkt richting de kades van Bordeaux. Het eten is van topkwaliteit en u voelt zich een echte Bordelais.

Dag 3: Bordeaux
De laatste dag besteedt u geheel in Bordeaux stad zelf. U begint met een leuke stadsbezichting in een openbus en vervolgens heeft u de ruimte voor eigen invulling. Als u van shopping houdt dan mag u de rue Sainte Catherine met alle warenhuizen en boutiques niet missen. Maar ook de heel chique Cours de l’Intendence of de Place des Grands Hommes zijn een bezienswaardigheid op zich. Of misschien slentert u liever door de kleine straatjes van de oude stad op zoek naar vintage. Het is er allemaal.

Ook de lunch is naar eigen invulling. Tips zijn het oude middeleeuwse centrum met haar vele gezellige pleintjes, of anders langs de kade in de verbouwde pakhuizen van weleer. De Bordeaux wijnreis wordt na de lunch afgesloten.

- Voor individuen (min. 2 personen)
- Voor groepen en individuen
- Bordeaux wijnexcursies kunnenn naar wens aangepast worden
.

Bordeaux, wijnstreek Médoc en Saint Emilion

Kosten Weekend Bordeaux wijnreis € 395,- per persoon (Min. 2 personen)

Inbegregen
- 2 overnachtingen in het 3* hotel Majestic in het centrum van Bordeaux
- 2 diners, beide met een bijzondere invulling
- 2 Bezoek aan de twee belangrijkste wijngebieden: Médoc (Pauillac/ Margaux)
en Libournais(Saint Emilion/ Pomerol)
- Bezoek 3 mooie châteaux met rondleiding en proeverij
- Bezoek 1 Maison du Vin (Saint Emilion)
- Verblijf in het centrum van Bordeaux-stad met diverse attracties
- Busrit open bus door Bordeaux en 2 auto-toertochten
- 2 stadswandelingen (Pauillac en Saint Emilion) en 1 wijngaardwandeling
- Een vrij dagdeel in Bordeaux stad
- Reisgids met plattegrondjes, diverse tips en top-adresjes

Exclusief
• Heen en terugreis en vervoer ter plaatse
• 2 keer lunch
• Eigen uitgaven, extra drankjes of dure flessen wijn, tipgelden, etc.

Extra op aanvraag
- Specifieke wensen voor grote groepen

Informatie aanvragen - Reserveren
Weekend Bordeaux wijnreis wordt uitgevoerd door Bordeaux Wijnreizen, een Nederlands reisbureau gevestigd in Bordeaux. Voor aanvullende informatie of een reserveringsaanvraag kunt u direct contact opnemen via hun website: www.bordeauxwijnreizen.nl

.