Welkom bij Kasteelwijnen

Mijn winkelwagen

You have no items in your shopping cart.

Wijnexcursie Pauillac (Dagexcursie)

Circa 25 km, afhankelijk waar u vandaan komt

Circa 8 uur

Bij een dagexcursie Pauillac bezoekt u 2 Châteaux, maakt u een autotoertocht langsbijzondere wijnchâteaux, een stadswandeling in Pauillac onderbroken door een heerlijke 3-gangen lunch.

U wordt rond 10.00 uur verwacht op het zeer fraaie en prestigieuze Château Giscours, 3ième Grand Cru Classé AOC Margaux. Dit château is een van de betere crus uit het beroemde en beruchte Médoc Classement 1855. Hier wordt u met alle egards ontvangen voor een rondleiding gevolgd door een kleine proeverij van de verschillende wijnen van dit huis.

Na de proeverij rijdt u in een klein half uurtje naar Pauillac, waarbij u in dat kleine halve uurtje zoveel beroemde wijnnamen tegen zult komen dat het u duizelt.

In het gastvrije Village Bages, een leuke wijk van Pauillac, is er voor u gereserveerd in een leuk restaurantjel. Hier geniet u van een typisch frans déjeuner, bestaande uit drie heerlijke gangetjes met een karafje wijn.

Na de lunch begint u met behulp van een overzichtskaart aan de Route des Châteaux van de Médoc, waarbij u vele van de grootste en beroemdste Châteaux zult tegenkomen: Chateau Margaux, Lafite en Mouton Rothschildt, Latour, Cos d’Estonel, en vele, vele anderen. De Médoc is misschien qua landschap niet het mooiste van de Bordeaux, maar wat betreft de Châteaux en de grote namen is dit gebied uniek in de wereld.

De Médoc is een schiereiland waar eigenlijk niets wilden groeien behalve druiven. U zult u verbazen over de stugge landschappen, de naaldbossen en de soms mooie vergezichten over de Gironde.

Rond 16.00 uur bezoekt u als onderdeel van de rondrit, nogmaals een château waar u ook weer verwelkomd wordt om te proeven. Ditmaal een kleiner château waar de wijnmaker zelf u verteld van zijn werk en het edele resultaat daarvan. U hoort van de oogst, de goede en slechte jaren en wat de Médoc zo uniek maakt.

Aan het eind van de tourtocht komt u terug in Pauillac waar u na een korte stadswandeling in dit wijnhoofdstadje van de Médoc en langs de mooie kades en strijkt u neer in een van de gezellige zaken aan de boulevard voor een lekker glas wijn.

- Voor individuen (min. 2 personen)
- Voor groepen en individuen
- Bordeaux wijnexcursies kunnenn naar wens aangepast worden
.

Pauillac

Kosten dagexcursie € 75,- per persoon (Min. 2 personen)

Inbegregen
- Bezoek 'Topchâteau' met rondleiding en proeverij, Grand Cru Classé classement Médoc 1855
- Bezoek 'Familiechâteau' met rondleiding en proeverij
- Lunch 3 gangen menu met wijn, water, brood en koffie in Pauillac
- Autotourtocht langs 50 Grand Cru Classé Châteaus Médoc 1855 classement
- Stadswandeling Pauillac te voet
- Wijntour start 10.00 uur en eindigt ongeveer 18.00 uur
- Reisgids met plattegrondjes en diverse (wijn)tips

Extra op aanvraag
- Specifieke wensen voor grote groepen

Informatie aanvragen - Reserveren
De wijnexcursie Pauillac- Medoc in de Bordeaux wordt uitgevoerd door Bordeaux Wijnreizen, een Nederlands reisbureau gevestigd in Bordeaux. Voor aanvullende informatie of een reserveringsaanvraag kunt u direct contact opnemen via hun website: www.bordeauxwijnreizen.nl

.