Welkom bij Kasteelwijnen

Domaine de Cassan - Provence - Frankrijk


Midden in het laaggebergte van de Dentelles de Montmirail ligt het Domaine de Cassan, eigendom van de familie Croset. De hooggelegen wijngaarden, op een terroir van kalksteen en onder de hete Provençaalse zon, brengen prachtige kwaliteitswijnen voort.


Het wijndomein wordt gerund door Jean-Charles en Vincent Croset, zonen van Paul Croset die het domein in 1974 overnam van een industrieel uit Lyon. Het wijndomein is idylisch gelegen in het natuurgebied de Dentelles de Montmirail, een stil en ruig terrein.
Domaine de Cassan, wijnvakantie in de Provence
Adres:

Lafare, 84190 Beaumes de Venise

 • Check-In: 03:00 PM
 • Check-Out: 11:00 AM
 • Internet: Ja
 • Parkeren: Ja
 • Check-in:
 • Check-out:
 • Aantal kamers:
 • Aantal personen:

Kamers

Kamertype Prijs
 

Kasteelinformatie

Domaine de Cassan


Het Domaine de Cassan biedt de mogelijkheid te verblijven in vijf eenvoudige maar sfeervolle studio’s. 

Vanuit uw eigen tuin of terras heeft u uitzicht over de bergen rondom het wijndomein en de wijngaarden die nabij het verblijf liggen.

Het schilderachtige weggetje naar het wijndomein eindigt hier, een zandpad gaat verder de bergen in. Diverse wandenlingen en fietstochten starten direct vanuit het wijndomein zodat u volop kunt genieten van de natuur en stilte.

Met een capaciteit voor 2 tot 4 personen hebben de studio’s een volledig ingerichte keuken en ieder een eigen terras of tuin.

Het wijndomein heeft een klein zwembad dat door de eigenaar overdekt is. Uiteraard zullen de sympathieke eigenaren Jean-Charles en Vincent Croset u hun wijnen uitgebreid laten proeven. Jean-Charles spreekt Engels. 

In het gebied zijn een aantal kleine dorpen te vinden, zoals Lafare en Suzette. Ten westen aan de voet van de bergketen liggen de plaatsjes Beaumes de Venise, Vacqueyras en Gigondas met hun uitgestrekte wijngaarden in het Rhonedal. De beroemde berg Mont Ventoux ligt aan de oostkant van de Dentelles de Montmirail. 

Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw was het ruige gebied sterk bebost. Langzamerhad zijn  streekbewoners landbouw gaan bedrijven en namen de gewassen toe. Vooral wijngaarden bleken goed te gedijen op de rotsachtige goed doorlaatbare bodem van arme kalk-, mergel- en leemgrond.

Voor gasten van Kasteelwijnen staat bij aankomst op de kamer een gratis fles wijn klaar. Daarnaast biedt Domaine de Cassan u een rondleiding aan over het landgoed afgesloten met een wijnproeverij.

Faciliteiten
 • Wijnproeverij
 • Wijnwinkel
 • Tuin/park
 • Verwarming
 • Gratis WIFI
 • Gratis parkeren
 

Wijninformatie

 

Domaine de Cassan


Door de hoge en geïsoleerde ligging en arme bodem is de vegetatie in het gebied zeer gevarieerd en uniek qua samenstelling, met enkele zeldzame kruidgewassen.

Ditzelfde fenomeen is te vinden aan de voet van de Mont Ventoux, waar het landschap beschermd natuur- en waterwingebied is.

Deze zelfde geïsoleerde ligging midden in het laaggebergte beschermt de wijnstokken van het Domaine de Cassan tegen ziekten en insectenplagen. De familie Croset hanteert dan ook wijnbouw met respect voor de natuur waarbij zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen (La culture raisonnée).De wijnstokken hebben een leeftijd van 4 tot 40 jaar. Ze staan verspreid over een oppervlakte van 19 hectare waarvan 16 hectare in het gebied Beaumes de Venise en 3 hectare in Ventoux. De aangeplante druiven zijn samengesteld uit 65% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre en 5% Cinsault.

De grondbewerking, oogst en vinificatie gebeurt handmatig. Na de ontsteling volgt een temperatuur-gecontroleerde gisting gedurende 10 tot 35 dagen. Daarna wordt de wijn overgezet in grote eiken vaten om te rijpen.

De terroir van kalk, mergel en leem, de hoge ligging met hete zomers en relatief koele winters geven de wijnen een bijzonder karakter met een mooi geurend boeket. De wijnen van Domaine de Cassan worden o.a. genoemd in de Guide Hachette, Revue du Vin de France, Cuisine et Vins de France, Decanter en bij Parker. 

Een selectie van de wijnen van Domaine de Cassan kunt u online bij ons bestellen.

Cotes du Ventoux Domaine de Cassan

  

Beaume de Venise Domaine de Cassan

  

                               

  

€ 8,75
Côtes du Ventoux

 

€ 12,75
Beaumes de Venise

 


 

 

Handige reis- en wijntips

 

Domaine de Cassan wandelen en fietsen

       

Domaine de Cassan Mont Ventoux

 

Provençaalse markt van Malaucène en Nyons

 

  

 

 

 

 

 

Wandel en fietstochten

Vanuit het Domaine de Cassan kunt u direct mooie tochten maken. De Dentelles de Montmirail zijn niet al te steil en er zijn diverse routes uitgezet. 

Het gebied is bij uitstek geschikt om te wandelen of mountainbiketochten te maken en ook liefhebbers van klimmen kunnen hun hart ophalen. 

 

 

 

Mont Ventoux

De beroemde berg Mont Ventoux ligt als een eenzame reus in het landschap. Het is zeer de moeite waard deze berg op te gaan.

U kunt dit met de auto doen. Maar natuurlijk kunt u ook met de racefiets een poging doen de ruim 1900 meter hoge Mont Ventoux te beklimmen. Het uitzicht is spectaculair.

 

Provençaalse markt Malaucène & Nyons

Iedere woensdagmorgen wordt in het mooie plaatsje Malaucène een kleurrijke provencaalse markt gehouden.

Iedere donderdagochtend heeft Nyons een grote provencaalse markt. 
Het is aan te raden om vroeg te komen want deze markt is druk bezocht.

 

 

Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Domaine de Cassan - Provence - Frankrijk

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Klantbeoordelingen
 

Belangrijk om te weten

 


Via ‘ Reserveringsaanvraag’ geeft u aan dat u een reservering gaat maken via onze website. 


Uw reserveringaanvraag is op basis van beschikbaarheid. Indien uw accommodatie beschikbaar is krijgt u een definitieve bevestiging van uw boeking van de accommodatieverschaffer.


Nadat u een ‘Reserveringsaanvraag’ heeft aangemaakt, worden uw 'Klantgegevens' gevraagd om uw reserveringsaanvraag in behandeling te nemen. Bij  ‘Bestellingsoverzicht’ wordt de reissom wel getoond maar NIET door Kasteelwijnen in rekening gebracht.


Nadat Kasteelwijnen uw 'Reserveringsaanvraag' heeft ontvangen, sturen wij dit direct door naar de accommodatieverschaffer. De accommodatieverschaffer laat u vervolgens weten of uw reserveringsaanvraag wel of niet akkoord is en welke (annulerings- en betalings-)voorwaarden van toepassing zijn.


De reissom en eventuele overige kosten betaalt u altijd aan de accommodatieverschaffer via een aanbetaling of creditcard of ter plekke.


Kasteelwijnen brengt voor de bemiddeling GEEN (reserverings-) kosten in rekening.


Lees hier onze Algemene voorwaarden kasteelovernachtingen en aanvullende informatie over wat u moet weten.

Gefeliciteerd! Kamers zijn beschikbaar.